Kampüs Yenikent Arasına Direkt Hat

Kampüs Yenikent Arasına Direkt Hat
15.11.2011
604
A+
A-

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kısa bir süre içinde Yenikent bölgesinden direkt kampüse ulaşımı sağlayacak hatlar oluşturduklarını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin can güvenliğini tehdit eden binalarda yaşamalarına göz yummayacaklarını dile getiren Toçoğlu, “Üniversite eğitimi almak için şehrimize öğrencilerimiz geliyorlar. Biz, öğrencilerimizin ve halkımızın, can güvenliğini tehdit eden bu binalarda yaşamalarına göz yummayacağız. Rektörümüz de bu konuda çok duyarlı davranıyor. Biz de belediye olarak bazı çalışmalar içerisindeyiz. Ne olursa olsun orta hasarlı binaları yıkacağız. Öğrencilerimiz daha güvenlikli olan Yenikent bölgesindeki evleri tercih edebilirler. Korucuk’ta, Karaman’da ve Camili’de çok güzel evlerimiz var. Belediye olarak kısa bir süre içinde Yenikent bölgesinden direk kampüse ulaşımı sağlayacak hatlar oluşturuyoruz” dedi.

1999 depreminden bu yana tam 12 yıldır devam eden orta hasarlı bina sorununu kökten çözüme kavuşturmak için yeni bir çalışma başlattıklarını dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, çalışmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve TOKİ Başkanı’na sunduklarını söyledi.  Başkan Toçoğlu, “Orta hasarlı binalar gerçekten büyük sorun olarak önümüzde duruyor. Biz bu binaları yıkacağız bunun için kararlıyız. Daha öncede açıklamıştım. Biz bu konuda bir proje geliştirdik. Çalışmamızı da Sayın Başbakanımıza sunduk. Daha sonra TOKİ ile görüşmeler yaptık. Şimdi TOKİ’den olumlu bir yazının gelmesini bekliyoruz. Bir de bilindiği üzere orta hasarlı olmayan binalarla ilgili de bir kanun çıkarma çalışması var. Onu da bekliyoruz. İnşallah bütün bunlar gerçekleştiği anda adımımızı atacağız ve orta hasarlı binaları yıkacağız” dedi.

14/11/2011 – Haber Merkezi


604 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.