Kalp Sağlığı Konuşuldu

Kalp Sağlığı Konuşuldu
22.03.2012
671
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)  tarafından “Kalp Sağlığı ve Egzersiz” konulu konferans düzenlendi.

20 Mart Salı günü Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. İbrahim Öztek katıldı. Konferansta, egzersiz, egzersiz çeşitleri, kalp sağlığı, kalp hastalıkları ve egzersiz ile kalp sağlığı arasındaki ilişki konuları ele alındı.

Şişmanlığa Bağlı Hastalıklar Rekor Düzeyde

Kötü beslenme ve kötü yaşam koşullarına bağlı olarak artan şişmanlık ve bununda sebep olduğu kolesterol, hipertansiyon, koroner arter hastalığı ve diyabetin rekor düzeyde olduğunu belirten Prof. Dr. Öztek, “Bugün ülkemizde 17 milyon kişi hipertansiyon hastasıdır. Fakat çoğu insan bu hastalıktan habersizdir. Şeker hastalığında ise verilere göre 10 milyon kişiyi aştı. Hastalıkların artış hızında dünya ve olimpiyat şampiyonuz” dedi.

Kalp hastalıkları konusuna değinen, Prof. Öztek, “Kalp hastalıkları, doğuştan kalp hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, kardiyomiyopati, kalpte ritm bozuklukları, anjino pektoris, kalp yetersizliği, enfarktüs, bademcik iltihabı, kalp romatizması ve iltihabi hastalıklar çeşitli kalp hastalıklarındandır” şeklinde konuştu.

Düzenli Olarak Egzersiz Yapın

Prof. Öztek egzersiz sayesinde, fazla kilolardan kurtularak çeşitli hastalıkların önüne geçildiğini belirterek, “Egzersiz, sağlığın korunmasında en büyük katkıyı oluşturuyor. Zihinsel faaliyetleri artırarak, kalbi güçlendirir, solunumu düzenler ve kan dolaşımını düzene sokar” diye konuştu.

Beslenmenize Dikkat Edin

Koroner hastalıklardan korunmak için beslenmenin önemini vurgulayan Prof. Öztek, “Yağ ve Kolesterolünüze dikkat edin. Sigara ve alkol tüketmeyin. Bunlar koroner bozukluklara yol açıyor. Kilolarınızı kontrol altında tutmalısınız. Düzenli ve dengeli beslenmelisiniz” uyarısında bulundu.

22/03/2012 – YC

 
671 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.