Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Eğitim Başladı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Eğitim Başladı
08.10.2015
594
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal Sivil Toplum Kuruluşlarının Kapasitesinin Güçlendirilmesi Hibe Programı” kapsamında eğitim programı başlatıldı.

SAÜ’nün de ortakları arasında bulunduğu “Güvenli Bir Hayat Var” projesi kapsamında başlatılan eğitim, 7-9 Ekim tarihleri arasında 50 kişilik gruplar halinde SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde verilecek.

SAÜ Sağlık Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek Aygin, projenin Avrupa Birliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hibe desteğiyle başlatıldığını belirterek, üç gün sürecek olan Sakarya Üniversitesi ayağının kadına yönelik her tür şiddetin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin tüm tarafların işbirliği ile uygulamaya konulmasına katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi.

Kocaeli Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği Şube Başkanı Mehmet Kaygusuz da, projenin kadına yönelik şiddet ile mücadeleyi konu alan sivil toplum kuruluşlarının iş birliği yapmasını sağlayacak bir proje olduğunu ifade ederek, bunun toplumun tüm kesimlerinin ortak mücadelesiyle kazanılması gereken bir savaş olacağını söyledi. Bu anlamda sivil toplumun güçlendirilmesinin büyük kazandığına dikkat çeken Kaygusuz, bu kapsamda Sakarya’da medyada kadın imgesi, kamu spotu, Gölcük’te kadın dostu kent gibi çalışmalar yapıldığını kaydetti.

08-10-2015 / ST 


594 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.