Kadın ve Teknoloji Konferansı

Kadın ve Teknoloji Konferansı
12.03.2013
689
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kadın Araştırmaları Merkezi tarafından “Kadın ve Teknoloji Konferansı” düzenlendi.

SAÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Kadın ve Teknoloji” konulu bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde bugün (12 Mart Salı) günü düzenlenen Konferans, Kocaeli Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Murat Kumru ve Beyza Çelik’in piyano ve keman dinletisiyle başladı.

Konferansta daha sonra, kendisini, Fütürist, Stratejist, İş Tasarımcısı ve İş Avatarı olarak tanımlayan Ufuk Tarhan “Gelecekte Başarılı Kadın” konulu bir konuşma yaptı.

Gelecekte İnsanların Yerini Robotlar Alacak

Bilişim sektörünün son yıllarda kat ettiği mesafenin insanları korkutmaması gerektiğini kaydeden Tarhan, “Bilim ve bilişim çok hızlı ilerliyor. Bizler bu ilerlemeden korkmak yerine yepyeni donanımlar geliştirmeliyiz. Gelecekte yerimizi, yaptığımız işleri robotlar alacak. Gelecek nesli buna hazırlamalıyız” diye konuştu. Geleceği planlamanın henüz kabul edilmediğini de söyleyen Tarhan, “Gelecekte yaşayacaklarımızı bir şekilde tahmin etmek zorundayız. Teknolojik gelişmeleri baz alarak gelişmenin hızına yetişebiliriz. İnsanlar bizi falcı sanıyor. Fakat yakın gelecekte herkes geleceğini planlamak zorunda olduğunun farkında olacak” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda SAÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yürütülen “Kadınların Sağlığının Korunması ve Geliştirilmesi Projesi” katılımcılarına başarı belgeleri takdim edildi.

12/03/2013 – ÇP

 

 

 

 
689 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.