Kadın ve Sağlık Kongresi

Kadın ve Sağlık Kongresi
10.05.2013
613
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 13-16 Mayıs 2013 tarihlerinde bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası katılımlı ‘Kadın ve Sağlık Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (SAÜKAM), Sağlık Yüksekokulu ve Tıp Fakültesi işbirliği ile bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan ‘Kadın ve Sağlık Kongresi’ 13-16 Mayıs tarihleri arasında SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Dünyaca ünlü uzmanların 3 gün boyunca kadın sağlığı konusundaki son gelişmeleri anlatacakları kongre hakkında bir açıklama yapan SAÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser, “2010 yılında Türkiye’de ilk kez kadın sağlığını multidisipliner tartıştığımız Uluslararası Kadın ve Sağlık Kongresini düzenlemiştik. Oldukça verimli olduğunu düşündüğümüz bu kongrenin şimdi ikincisine ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

Konferansın 13 Mayıs Pazartesi günü Anneler Günü özel programı ile başlayacağını dile getiren Prof. Dr. Nurgül Keser, “ Programımız, anneler günü konseri ile başlayacak. Aynı gün, Kadınının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddet’ ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu tarafından ‘Türkiye’de Anne-Bebek Ölümleri’ konusu ele alınacak. Sonra ki günlerde jinekoloji ve kadınlarda sık görülen kanserler başta olmak üzere kadın sağlığı ile ilgili pek çok panel gerçekleştirilecek. Son gün ise ” kadın kalbine kırmızı alarm” vereceğiz ve kadınlarda birinci ölüm sebebi olan kalp hastalıklarına dikkat çekeceğiz. Kadınlarımızın sağlıklı olması gelecek kuşakların sağlıklı olması demek. Bu vesile ile kongremize destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyor ve tüm annelerimizin anneler gününü kutluyoruz” diye konuştu.

10/05/2013 – YC


613 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.