Kadın ve Müzik Sempozyumu

Kadın ve Müzik Sempozyumu
07.03.2012
1.537
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı, Adapazarı Belediyesi işbirliği ile Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde “Kadın ve Müzik Sempozyumu” düzenliyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı, Adapazarı Belediyesi işbirliği ile Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 9 Mart Cuma günü saat 09:00’da  “Kadın ve Müzik Sempozyumu” düzenliyor. 3 ayrı oturum halinde gerçekleşecek olan Sempozyumda oturum aralarında mini konserler verilecek.

Oturum Başkanlığını SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Poyraz’ın yapacağı ‘Kadın ve Müzik’ konulu ilk oturuma konuşmacı olarak Gazi Üniversiteis Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nezihe Şentürk, Marmara Üniversitesi AEF Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tülin Malkoç, MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Taşan ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Mûsıkîsi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerife Güvençoğlu katılacak.

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Nezihe Şentürk’ün yapacağı “İcra ve Yorum Sahasında Kadınlar” konulu ikinci oturuma ise Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Halk Bilimi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Altun ve Haliç Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Nilgün Onat konuşmacı olarak katılacak.

Oturum başkanlığını Doç. Dr. Işıl Altun’un yapacağı üçüncü oturumun konusu “Popüler Kültür, Kadın ve Medya” olacak. Oturuma konuşmacı olarak  SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Poyraz, Müzikolog Vural Yıldırım, Gelişim Üniversitesi Gelişim Üniversitesi GSF İletişim ve Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuba Karahisar, Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Savaş Ekici katılacak.

Sempozyum bitiminde saat 19:00’da Doç. Hatice Selen Tekin, Öğr. Gör. Birsel Hasçelik ve Arş. Gör. Özge Zeybek’in solist olarak katılacağı ve Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinin sazlarıyla eşlik edeceği “Leyla’dan Şirin’e, Besteden Dile” adlı Kadınlar Günü Özel Konseri konseri gerçekleştirilecek.

Sempozyum ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.dk.sakarya.edu.tr/ksvms/ adresinden ulaşabilirsiniz.

07/03/2012 – Haber Merkezi

 
1.537 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.