Kadın ve Müzik Sempozyumu

Kadın ve Müzik Sempozyumu
15.03.2012
563
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından 9 Mart Cuma günü ‘Kadın ve Müzik Sempozyumu’ düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde müzik ve sempozyum bir aradaydı. SAÜ Devlet Konservatuvarı ve Adapazarı Belediyesi’nin birlikte düzenlediği  “Kadın ve Müzik Sempozyumu” 3 farklı konuda yapılan oturumlar ve kadın müzisyenlerin konserleri  ile katılımcılara alışılmışın dışında bir sempozyum yaşattı.

Kadın Aşıklar

8 Mart Kadınlar dolayısıyla düzenlenen Sempozyumda, “Kadın ve Müzik”, “İcra ve Yorum Sahasında Kadınlar” ve “Popüler Kültür, Kadın ve Medya” konu başlıkları altında üç oturumda konuşmalar yapıldı. Alanında uzman 11 bilim insanının davetli olarak bildiri sunduğu sempozyumda “Kadın Âşıklar Konseri”, “Âvaze Türk Müziği Kadın Topluluğu Konseri” ve “Leyla’dan Şirin’e, Besteden Dile”  konserleri verildi.

Yöresel kıyafetleri ve müzik performansları ile katılımcıların ilgi ile dinlediği kadın âşıklar ve müzik grupları, dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattılar.

Farkındalık Yarattı

Sempozyum kapanış konuşmasını yapan Devlet Konservatuvarı Müdiresi Doç. Hatice Selen Tekin, sempozyumun başarılı geçtiğini, kadın ve müzik konusunun detaylı bir biçimde incelendiğini, kadınların müzik ve sanat alanındaki etkin rollerinin toplumda farkındalık yarattığını belirtti.

Sempozyuma ardından katılımcılara plaket ve çiçek takdim edildi. Tüm katılımcıların ve davetlilerin mutlu ayrıldığı sempozyumun ikinci günüde ise Taraklı ’ya kültür gezisi yapıldı.

15/03/2012 – AB
563 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.