Jinekolojik Onkoloji Batı Karadeniz Çalıştayı

Jinekolojik Onkoloji Batı Karadeniz Çalıştayı
17.02.2014
653
A+
A-

‘Jinekolojik Onkoloji Batı Karadeniz Çalıştayı’ Sakarya Üniversitesi’nde düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği ve Trofoblastik Hastalıklar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Jinekolojik Onkoloji Batı Karadeniz Çalıştayı’15-16 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan, Trofoblastik Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Sabit Sinan Özalp ve çok sayıda akademisyen ve doktorların katılımı ile gerçekleştirildi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas programın açılış konuşmasında, Jinekolojik Onkoloji Batı Karadeniz Çalıştayı’nın Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Elmas, ‘Böyle bir çalıştayın Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilmesinde, bizim üniversitemizin tercih edilmesinden dolayı Türk Jinekolojik Onkoloji Derneğine ve değerli Başkanına teşekkür ederim’ diye konuştu. Prof. Dr. Elmas konuşmasının devamında Sakarya Üniversitesini ve gelişimini katılımcılara anlattı.

SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, ‘Yeni bir fakülte olmamıza rağmen böyle aktivitelere ev sahipliği yapmak bizim için çok önemli. Önümüzde ki aylarda ‘Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’ni de üniversitemizde gerçekleştireceğiz’ diye konuştu.

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan, ‘Çalıştay için bize kapılarını açan Sakarya Üniversitesi Rektörüne ve Tıp Fakültesi Dekanına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizim tek bir amacımız var bizden hizmet bekleyenlere en iyisini sunabilmektir, bunun yolunun da paylaşım ve yenilenmek olduğuna inanıyoruz. Bu bizim yaptığımız 5. çalıştay, bu toplantıdan 15 gün sonra Antakya’da bir çalıştay yapacağız, daha sonra Mardin’de olacağız bu bize gelemeyenlere biz gidiyoruz anlamına geliyor. Bizim tek bir emelimiz var bizden beklenenin en iyisini verebilmek ve en iyisini verebilmek dileği ile iyi bir çalıştay geçirmenizi diliyorum’ şeklinde konuştu.

Trofoblastik Hastalıklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Sabit Sinan Özalp, çalıştaya ev sahipliği yapan Sakarya Üniversitesinin sıcak ortamı ve bilimsel açıklığından dolayı teşekkür etti ve Sakarya Üniversitesinde Tıp Fakültesi’nin değerli ve önemli bir akademik kadro sahip olduğunu söyledi. Özalp, ‘Trofoblastik Hastalıklar Derneği aktiviteleri eski fakat kuruluşu yeni bir dernek. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İlerleyen zamanlarda Avrupa’da ve Dünya’da gereken yerini alacağına inanıyorum’ diye konuştu.

İki gün boyunca 6 farklı oturumda gerçekleştirilen çalıştayda, jinekolojik onkoloji ve trofoblastik hastalıklar konularında akademisyen ve doktorlar sunumlarını gerçekleştirdi.

17/02/2014 – MA
653 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.