İspanya’da Türk Müziği ve Oyunları

İspanya’da Türk Müziği ve Oyunları
11.10.2012
1.142
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin ve beraberindeki heyet, Zaragoza Üniversitesi’nde Türk Müziği ve Türk Halk Oyunları alanında ders verdiler.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Hatice Selen Tekin ve Öğretim Görevlileri Kerem Cenk Yılmaz, Metin Gülsün, Mehmet Kürşad Türkay, Tuncay Kardaş  ve Hamdi İtil, Erasmus ders verme hareketliliği kapsamında 20-28 Eylül 2012 tarihleri arasında Zaragoza Üniversitesi’nde Türk Müziği ve Türk Halk Oyunları alanında ders verdiler.

SAÜ Devlet Konservatuvarı ve Zaragoza Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasında ortak olarak yürütülen çalışmalar sonucunda ortaya çıkan AIGUA-SU adlı Dans ve Müzik gösterisi 27 Eylül 2012 tarihinde İspanya Denia Centro Social salonunda izleyenler ile buluştu.

Gösteri öncesi yapılan basın toplantısında proje koordinatörleri Dr. Juan Bernardo Pineda Perez, Arş. Gör. Umut Erdoğan ve Öğr. Gör. Kerem Cenk Yılmaz; Avrupa’yı adeta bir parantez gibi içine alan ve Akdeniz’e kıyısı olan bu iki ülkenin kültürleri arasında, Dans ve Müziğin iletişimdeki etkin rolü ön plana çıkarılarak kurulan bağın anlatılmaya çalışıldığı (AIGUA – SU) adlı projeye tüm sanatseverleri davet ederek iki kurum arasındaki uluslararası iş birliğinin artarak devam etmesinin planlandığını dile getirdiler.

İspanya’da yaşayan Senegalli sanatçılar da gösteriye katılmasıyla, aynı ritim ve müzikte, farklı kültürlerden insanların dil birliği olmaksızın nasıl ortak bir noktada buluşarak, kendilerini dans ve müzik ile nasıl ifade ettikleri vurgulanan gösteri İspanyol sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

Bu projeyle birlikte İspanyol sanatseverler tarafından bir hayli beğeni toplayan SAÜ Devlet Konservatuvarı, 2013 yılında İspanya’da düzenlenecek olan iki ayrı festivale davet edildi.

SAÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü,  bu süre içinde İspanya’da bulunan Valencia Conservatori Superior de Dansa ve Alicante Conservatori Superior de Dansa ile Erasmus değişim projesi kapsamında işbirliği protokolü imzaladı. Önümüzdeki dönemde ise Erasmus anlaşmalarının ve iş birliğinin Devlet Konservatuvarı Türk Müziği ve Temel bilimler bölümleri ile Valencia, Alicante ve Castellon’da bulunan konservatuvarlar arasında imzalanması mutabakatına varıldı. Gelecek dönemde ise bu işbirliği projesinin yüksek lisans düzeyini de kapsayacağı belirtildi.

11/10/2012 – YC
1.142 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.