İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri

İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri
08.08.2011
1.785
A+
A-

Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun’un “İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri” isimli kitabı çıktı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun’un yazdığı Büyük Türk bilgini El Cezeri’nin çalışmalarını konu edinen “İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri” isimli kitap Konya Kültür A.Ş. yayınları arasından çıktı.

1136-1206 yıllarında yaşamış büyük Türk bilgini, mühendis, sibernetik biliminin ve otomasyon sisteminin bilimsel gelişmesinin de öncüsü El Cezeri’nin çalışmalarından günümüze aktarılan “İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri” isimli kitap Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun’un kalemiyle Konya Kültür A.Ş. yayınları arasında çıktı. 96 sayfadan oluşan kitap, 8 bölümden oluşuyor.

Kitap, Artuklular döneminde 32 yıl başmühendislik görevi yapan El Cezeri’nin, dünya bilim tarihi açısından bugünkü sibernetik, bilgisayar ve robot biliminde ilkleri ortaya koyan çalışmalarını ele alıyor.

El Cezeri’nin şamandıralar, palangalar, dişli çarklarla öylesine sistemler kurarak, birbirinden ilginç “otomatik makinalar” ve “robot adamlar” yapıyor olması, mühendislik ve sibernetik alanıyla ilgilenenlerin beğenisini topluyor. “İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri” kitabı sibernetik ve otomasyon sistemlerini ele alan bir kitap olarak okuyucuların karşısına çıkıyor.

08/08/2011 – YC/SAÜ BHİM

 

 
1.785 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.