İşletme Öğrencileri SAÜ’de Buluştu

İşletme Öğrencileri SAÜ’de Buluştu
14.05.2016
1.395
A+
A-

Uluslararası İşletme Öğrencileri Kongresi’nin üçüncüsü Sakarya Üniversitesi’nde yapıldı.

Sakarya Üniversitesi ile Yalova Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği kongre, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrenin açılışına Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihangir Akın, SAÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Kamil Taşkın, Yrd. Doç. Dr. Adem Akbıyık, Yalova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kurt, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan SAÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Taşkın, akademik çevreler için düzenlenen birçok kongre olduğunu, ancak öğrencileri akademisyenliğe ısındıracak kongrelerin sayısının ise çok az olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Taşkın, “Bunun için öğrencilerimizin hazırladığı ve düzenlediği kongrelere çok önem veriyoruz. Kongre hazırlama ve düzenleme safhaları zor ve meşakkatlidir. Ben bu zor süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yararlı ve verimli bir kongre olmasını diliyorum” dedi.

Kapitalizm asosyal bir sistemdir

Prof. Dr. Cihangir Akın ise konuşmasında kapitalizm ile sosyal bilimler ilişkisine değindi. Kapitalizmi asosyal bir sistem olarak tanımlayan Prof. Dr. Akın, “Bu nedenle sosyal önlemler alınır. Kapitalist sistem asosyal bir sistem olduğu için sosyal bilimleri ikincil bir bilim olarak görür. Aslında ilimin en zor dalı sosyal bilimlerdir. Buradaki incelik ise hiçbir varlığa insan kadar merkezi fonksiyon verilmemiş olmasıdır. Sosyal bilimler, teknik bilimlerden daha zordur. Teknik bilimler de maddeyi keşfeder, teknoloji ile onu hayata geçirir” diye konuştu.

İşletme biliminin günümüzde öneminin arttığına işaret eden Prof. Dr. Akın, “Bugün yaşadığımız toplumun ana aksı refah üzerine kurulmuş. Dünyada güçlü olan ülkeler teknolojisi ve ekonomisi büyük olan ülkelerdir. Teknolojiyi ve ekonomiyi büyüten ise işletme bilimidir” şeklinde konuştu. Kongreyi düzenleyen öğrencileri tebrik ettiğini söyleyen Prof. Dr. Akın, kongrenin başarılı geçmesini umduğunu söyledi.

İki gün boyunca 27 oturumun düzenlendiği kongrede, uluslararası ve ulusal 122 bildiri yer aldı ve dört poster sunumu da gerçekleştirildi.

14/05/2016 – MA
1.395 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.