İşletme Fakültesinden MAKÜ’ye Ziyaret

İşletme Fakültesinden MAKÜ’ye Ziyaret
20.04.2018
1.158
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde (MAKÜ) Akreditasyon Çalışmalarına Yönelik Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından MAKÜ Rektörlük Senato Odasında düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Can, akreditasyon sürecinde yaşadıkları deneyimleri aktardı.

Toplantıya MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Dalğar, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer Tekşen, fakülte dekanları, enstitü müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Dalğar, kurumların uluslarasılaşma hedeflerini destekleyen akreditasyonun önemine dikkat çekerek “Hep birlikte inanarak ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam edersek başarılı olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, akreditasyon süreci konusunda yaşadıkları deneyimleri ve gelişmeleri aktarmak üzere davet edildiği için memnuniyetini belirterek yöneticilere teşekkür etti. İşletme Fakültesinin akreditasyon çalışmaları kapsamında idealizm, motivasyon ve inanmışlık gibi niteliklerin yanı sıra itibar, prestij ve özgüven gibi değerleri de kazandığını belirten Prof.Dr. Can şunları söyledi:

“Gelinen noktada, akreditasyon yolculuğumuz değerlendirme aşamasından da oldukça olumlu dönüşler aldı. İş Dünyası ile tam entegrasyon vizyonu ile gerçekleştirdiğimiz İş Dünyası Fakülte Danışma Kurulu, İş Dünyası sponsorluğunda kurulan Borsa Simülasyon ve ERP Laboratuvarları, dünyanın en iyi işletme okullarının inovasyon ödülleri yarışmasından art arda aldığımız iki inovasyon ödülü ve son olarak bünyemize kazandırdığımız, YÖK kanunu çerçevesinde fakülteye bağlı kurulan ilk enstitü olma özelliğini taşıyan İşletme Enstitüsü fakültemizin uluslararası ve ulusal alanda tanınması ve takip edilmesinde önemli rol oynamaktadır. İşletme ve muhasebe akreditasyonu alanında dünyanın en saygın kurumu olan AACSB’de gerçekleştirdiğimiz bu adımları yakından takip etmekte  ve uluslararası akreditasyon toplantılarında dünyadaki paydaşlarına örnek olarak göstermektedir.”

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından son buldu.

20/04/2018 – HAY


1.158 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.