İslam Düşüncesi Konuşuldu

İslam Düşüncesi Konuşuldu
10.11.2016
1.107
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “İslam Düşüncesi” isimli bir konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) ‘Çarşamba Konferansları’ kapsamında düzenlenen, ‘İslam Düşüncesi’ isimli konferansa Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Atilla Arkan konuşmasında İslam düşüncesi nedir, çoklu yorumların ve geleneklerin oluşum sebepleri, İslam düşüncesi kaynakları konularına değindi. Prof. Dr. Atilla Arkan, “İslam düşüncesi yorumu benim sunacağım perspektifte sizlerin derli olarak alacağınız tarafı şurası aslında İslam düşüncesi dediğimiz şey, bir çoklukların hikâyesidir. Aynı gerçekliğe kendi tecrübeleriyle farklı yerlerden bakan disiplinlerin yolculukların hikâyesidir. Ben bu işin bu tarafını sizlere vurgulamaya çalışacağım” diyerek İslam düşüncesini açıkladı.

Prof. Dr. Arkan konuşması devamında çoklu yorumların ve geleneklerin oluşum sebeplerinden bahsetti. Prof. Dr. Arkan, “İslam bir din olarak devletle beraber var oluyor. Kişisel yapılar ve mizaçlar farklı. Sosyo-politik ve kültürel yapıların farklı olması. İnsan tecrübesinin gelişimi ve dini metinlerin ve tecrübenin bu imkânı sunması bu saydıklarım oluşumların en önemli sebeplerindendir” diye konuştu. Prof. Arkan İslam düşüncesi kaynaklarının Kuran-ı Kerim, sünnet, tarihsel tecrübe, akli birikim olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Atilla Arkan konuşması ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

09/11/2016- HB


1.107 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.