İslam Dünyası’nın Gençleri SAÜ’de Buluştu

İslam Dünyası’nın Gençleri SAÜ’de Buluştu
24.06.2014
856
A+
A-

Genç İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nce (İDSB) düzenlenen 11. Uluslararası Gençlik Buluşması etkinliği, Sakarya Üniversitesi’nde başladı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın da katıldığı etkinliğin açılış töreninde konuşan İDSB Genel Sekreteri Ali Kurt, İslam coğrafyasının birlik ve beraberliğe muhtaç olduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmaların İslam ülkeleri arasındaki mesafeyi kapatması temennisinde bulunan Kurt, “Binanın taşları gibi inşallah tekrar bu ümmet bir araya gelecek, kendi değer yargılarına sahip çıkacak” dedi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da, uluslararasılaşmanın, Türkiye’nin gelişmesi ve 2023 hedeflerine ulaşmasının bilinciyle hareket ettiklerini anlattı. Prof. Dr. Elmas, Türkiye’nin ve İslam ülkelerinin bütün kurumlarıyla, diğer ülkelerle toplumsal, diplomatik ve siyasal bağlar kurması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Sivil toplum, akademik ve resmi kuruluşlar düzeyinde geliştirilen bağlar, ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine katkıda bulunmakta ve barışın korunmasına yardımcı olmaktadır. İslam dünyasının bugünkü durumu dikkate alınırsa, her ikisine de yani hem barışın korunmasına hem de güçlü ekonomilere ihtiyacımız olduğu görülür. Üniversite olarak bu gerçeklerin farkında hareket ediyoruz.”

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Gençlik Kurulu (GENÇ İDSB) tarafından her yıl iki defa, biri Türkiye’de diğeri dünyanın farklı bir ülkesinde düzenlenen Uluslararası Gençlik Buluşmalarının 11’incisi  Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Sakarya Üniversitesi’nde düzenleniyor. Buluşma çerçevesinde düzenlenecek etkinlikler 27 Haziran’a kadar devam edecek.

24/06/2014 – EH


856 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.