İşini Severek Yapan Kariyer Sahibidir

İşini Severek Yapan Kariyer Sahibidir
03.03.2017
732
A+
A-

Sakarya Üniversitesi 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından “İş’te Kariyer“ adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe kurumsal gelişim danışmanı Hasan Baltalar konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında girişimcilik ve kurumsallaşma süreçleri ile kariyer kavramlarını anlatan Baltalar, “Kariyeri iş dünyasına göre tanımlayacak olursak, kişinin özellikle işi ile ilgili hayatı boyunca gösterdiği gayret ve ilerlemedir. Bana göre ise kariyer, insanın işini severek yapmasıdır. İşini severek yapan insan kariyer sahibidir” dedi.

Kurumsallaşma sorunu

Aile şirketi kavramından da bahseden Baltalar, bu şirketlerin kurumsallaşamadıkları için ömürlerinin kısa olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bunun başlıca sebepleri aile sorunlarının işe yansıması, belge ve bilgi akışı sağlayamama, maliyetlerin kontrol edilememesi ve finansal sıkıntıların oluşması piyasadaki değişimleri gözlemleyememek, profesyonellere güvenememek, raporlama ve hesap sormada başarısız olunması, yeni ürün ve iş modelleri geliştirmede karşılaşılan güçlükler ve yetenekli aile üyelerini işe çekmekte zorluklar yaşanması gibi konulardır.”

Etkinlik, konuk Hasan Baltalar’a SAÜ İşletme Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Sanem Çitçi tarafından teşekkür belgesinin takdim edilmesi ile sona erdi.

03-03-2017 / Armanç Kayra


732 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.