İSEFAM’dan Borsa İstanbul ve Takasbank’a Ziyaret

İSEFAM’dan Borsa İstanbul ve Takasbank’a Ziyaret
12.04.2018
1.908
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) ekibi, Borsa İstanbul ve Takasbank’ı ziyaret etti.

İSEFAM Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaya, araştırma görevlileri ve doktora bursiyerlerinden oluşan ekip, 10 Nisan Salı günü Borsa İstanbul ve Takasbank’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin ilk ayağı Takasbank olurken, Takasbank Genel Müdürü Mahmut Kayacık, İSEFAM ekibine Takasbank’ın etkinlik alanlarını ve faaliyetlerini anlatarak, Takasbank’ın Türkiye’de finansal piyasalarda belkemiği sayılabilecek bir konumda olduğunu belirtti.

Takasbank Üye İşleri ve Kurumsal İletişim Bölümü Müdürü Metin Külünk’ün rehberliğinde Takasbank ve Borsa İstanbul’un konferans salonu, seans salonu ve çalışma alanları ziyaret eden ekip, ayrıca Takasbank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Arıkan’ı da makamında ziyaret etti. İSEFAM ekibinin İslam ekonomisi sahasındaki çalışmalarını ilgiyle takip ettiklerini belirten Arıkan, İSEFAM’ın bu gayretini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Ziyaretin ikinci ayağında Dünya Bankası Küresel İslami Finans Kalkınma Merkezi ziyaret edildi. Ayşe Nur Aydın ve birim yöneticisi Fatih Kazan’ın eşliğinde merkezin faaliyet alanları hakkında bilgi alındı. İSEFAM’ın İslami finans alanındaki çalışmalarından haberdar olduğunu belirten Kazan, olası işbirliği noktalarına değinerek, geleceğe yönelik ortak faaliyet gerçekleşme konusundaki niyetlerini belirtti.

Ziyaretin son ayağında ise Borsa İstanbul yetkilileri ile görüşüldü. Türkiye’de finansal faaliyetlerin kalbi sayılan Borsa İstanbul’u yerinde ziyaret eden ekip, kurum bünyesinde yer alan İslami finans ile ilgili departmanı da görme ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olma imkânı buldu. Araştırma ve İş Geliştirme Direktörlüğünden Dr. Mustafa Yıldız birimin ürün geliştirme süreçleri ve faaliyetleri hakkında ekibe bilgi verirken, Borsa İstanbul’un ürün geliştirme konusundaki fikirlere ve önerilere açık olduklarını belirtti. Özel Pazar departmanından Adem Yakışırer de İSEFAM ekibine Özel Pazar’ın faaliyet alanlarını ve iş süreçlerini anlattı. Uluslararası İlişkiler ve Eğitim biriminden Mahmut Varlı ise Borsa İstanbul’un İslami finans alanındaki uluslararası üyeliklerinden ve ortak yapılan faaliyetlerden bahsederek, bu kurumlar ile Borsa İstanbul arasında yapılan ortak çalıştaylara İSEFAM’dan temsilcilerin katılmasını ve katkı sunmasını önemsediklerini dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Borsa İstanbul ile İslami finans sahasında akademik ve uygulamaya dönük olarak ortak çalışmalar yapma konusunda karşılıklı niyetler dile getirildi.

12-04-2018 / ST


1.908 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.