İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi
18.10.2018
1.444
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu eğitim düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi gerçekleşen eğitime Makine Mühendisliği bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Vahdet Uçar konuşmacı olarak katıldı. Görsellerle ve hikâyeler aracılığıyla desteklenen eğitimde iş sağlığı ve güvenliği, çalışanların yasal hakları, iş sağlığı güvenliği kanunları, iş kazaları gibi konularda öğrencilere yönelik bilgilendirme yapıldı.

Daha fazla güven, daha fazla iş gücü

Sakarya’da iş sağlığı ve güvenliği konusunda hem işverenleri hem de çalışanları eğitmek için çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Uçar, insanların zarar görmeden evlerine dönebildiği zaman kendilerini daha iyi hissettiklerini ve daha verimli hale geldiklerini söyledi. Prof. Dr. Uçar, “Ancak sistem çok sağlıklı çalışmadığından bunun etkisini göremiyoruz. Genel anlamda sağlıktan bahsediyoruz. Kurguladığınız sistemden sonuç alabilmek için sabırlı olmanız, denetlemeniz ve hataları görüp değiştirmeniz lazım” dedi.

İnsana değer verdiğimiz sürece kazanırız

İş kazalarına da değinen Prof. Dr. Vahdet Uçar, şunları söyledi: “Hepimizin hayatını ilgilendiren iş sağlığı ve güvenliği konusu, günümüzün olmazsa olmazları içerisindedir. İşyerlerinde mühendis, idareci, insan kaynakları, işveren gibi görevlerde en büyük sorumlulukların başında, çalışanların can ve mal güvenliği geliyor. İnsanlara değer vermek gerekiyor. İnsana değer verdiğimiz sürece kazanırız. Ancak her olayda, insanın olduğu her yerde kazalar kaçınılmaz. Maalesef hata yapıyoruz. Bu, eğitimle azaltılıyor ama ortadan kaldırılamıyor.”

Eğitim sonunda katılımlarından dolayı öğrencilere sertifikaları verildi.

17/10/18 – Nurcan Kök


1.444 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.