İş Hayatında Kendini Tanımak ve Geliştirmek Önemli

İş Hayatında Kendini Tanımak ve Geliştirmek Önemli
17.03.2016
2.147
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) ile Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından “Markalaşma, Ar-Ge İnovasyon ve Sektörel Beklentiler” konulu bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Albayrak ve Lc Waikiki Lojistik Operasyon Müdürü Gökhan Erdoğan konuşmacı olarak katıldı.

Ahmet Albayrak etkinlikte endüstri mühendisliği öğrencilerine sağlam bankacılığın prensiplerini anlatırken, Gökhan Erdoğan ise lojistik ve iş hayatı için önerilerde bulundu.

Sağlam Bankacılığın Prensipleri

Sağlam bankacılığın etik değerlerinden bahseden Ahmet Albayrak, “Sosyal sorumluluk sahibi bir bankada profesyonellik önemlidir. Müşteri ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi amacıyla çalışanlara yetki devri ve bu yetkilerin kullanımının kurumsal yönetim mekanizmalarıyla denetlenmesi gerekir. Önemli olan diğer kavram ise güvendir. Organizasyonun misyonunu benimsemiş, bağlı ve yetkin çalışanlara güvenilmesi, onlara farklı kademelerde sorumluluklar verilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

İnsanın kendini tanıması lazım

Bir insanın iş hayatında yerini alması konusunda dört temel başlık olduğunu belirten Albayrak, bu başlıkları şöyle sıraladı: “Birinci olarak insanın kendi kendini tanıması, hangi değerler sisteminde çalışmaktan mutlu olduğunu kendisine sorması gerek. Kendisini kuvvetlendirecek aktiviteler içinde olması son derece önemli. İkincisi enstrümantal yeteneklerdir. Yani öğrencilik yapmak, iyi bir öğrenci olmak ve kabiliyetlerini geliştirmektir. Üçüncüsü ise kavramsal yetkinliklerdir. İnsanın dünyayı okumasıyla ilgili yetkinliklerini bilmesi önemlidir. Dördüncüsü ise sosyal ve beşeri yetkinliklerdir. İnsanlara nasıl yaklaştığınız, gruplar arasında nasıl bir rolünüzün olduğu ve bunun keşfedilmesi, iş hayatında sizi yönlendirir.”

Sevdiğiniz İşi Belirleyin

Konuşmasına lojistiğin tanımını yaparak başlayan Gökhan Erdoğan, lojistikte planlamanın, servis hizmetinin, bilgi akışının ve kontrolün önemine değindi. Öğrencilerin öncelikle sevdikleri işi belirlemesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Erdoğan, “Sevdiğiniz işe yönelik hedef belirleyin ve işinizde en iyisi olmaya çalışın. Farklı olun, belirlediğiniz hedef doğrultusunda aksiyon alın, sürekli kendinizi geliştirin ve kendinize zaman ayırın” ifadelerini kullandı.

Program, piyano dinletisi ile son buldu.

17.03.2016 – BS
2.147 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.