İş Dünyası ile Üniversite Öğrencileri, SAÜ’de Buluşuyor

İş Dünyası ile Üniversite Öğrencileri, SAÜ’de Buluşuyor
14.05.2014
572
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde ilk kez düzenlenen Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF) başladı.

SAÜ Esentepe Kampüsü konser alanında gerçekleştirilen açılış törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul ile öğretim görevlileri katıldı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, törende yaptığı konuşmasında Soma’daki maden faciası nedeniyle ülke olarak yasta olduklarını belirterek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Ülke olarak üç günlük yas ilan edildiğini ifade eden Büyük, “Kurumlarımız üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerdir” dedi. Fuarın bilimsel çalışma, gelişme ve araştırmalara açık olduğunu söyleyen Büyük, bu konuda bütün kurumlarla işbirliği içinde olduklarını kaydetti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da üniversitelerin anlayışının son yıllarda değişikliğe uğradığını ifade ederek, SAÜ’nün bu konuda en hızlı gelişen eğitim kurumları arasında yer aldığını vurguladı. Değişime ve dönüşüme açık öğrenci yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Elmas, mezunların bu tür buluşma toplantıları sayesinde daha çok girişimci olmasına inandıklarını kaydetti.

Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirten Prof. Dr. Elmas, “Hayatını kaybeden maden işçilerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Mahsur kalan işçilerimizin de inşallah kısa sürede kurtarılacağına inanıyorum. İstihdam konusunda çok önemli ilerlemeler kaydetmiş olan ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda da kurallar ve yönetmelikler çıkarılmıştır. Ancak bunların özümsenmesi benimsenmesi süreç almaktadır. Dolayısıyla duyarlılık konusunda da çaba sarf etmemiz gerektiğini de görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

108 stant ile 100’e yakın firma ve sivil toplum kuruluşunu 3 gün süresince öğrencilerle buluşturacak olan fuarda yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

14/05/2014 – ST
572 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.