İş Arayanlar SAGİF2018 Fuarı’nda Buluşacak

İş Arayanlar SAGİF2018 Fuarı’nda Buluşacak
20.04.2018
1.110
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Kamu Kurumları ve STK temsilcilerinden oluşan “Sakarya Sinerji Gurubu”, SAGİF2018 Fuarı’nın (Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İstihdam Fuarı) son hazırlıkları için bir araya geldi.

SABİDER (Sakarya Bilişim Sektörü Derneği) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya kurum temsilcilerinin yanı sıra görevine yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da katıldı.

Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, SAGİF2018’e katılacak

SAGİF2018 her yıl olduğu gibi bu yıl da konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da fuar açılışına katılacak. Geçen yıl 30 binin üzerinde ziyaretçi alan ve istihdam ana temalı gerçekleştirilecek fuar, Sakarya istihdamına önemli bir katkı sağlıyor. Geçen yıl fuar boyunca alınan 6 bin 580 işgücü talebine karşılık 4 bin 752 kişi istihdam edildi.

SAGİF2018 Fuarı 26 – 28 Nisan tarihleri arasında Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek

SAGİF Fuarı’nın temellerinin 2013 yılında küçük bir ölçekte atıldığını ve her geçen yıl enerjisini ve katma değerini arttırarak büyüdüğünü söyleyen Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “SAGİF Fuarı, halkımızı ilimiz kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve farklı alanlarda iş yapan pek çok işletmeyle bir araya getiren önemli bir misyon üstleniyor. Sakarya’da bu ölçekte yapılan tek organizasyon olan SAGİF, bu hususta iş arayanları, eleman arayanları, işlerini büyütmek isteyenleri kısaca iş dünyasının tüm paydaşlarını bir araya getiriyor. SAGİF’in bu yıl 5’incisini gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda bizlere destek olan başta Sakarya Sinerji Gurubu’nda yer alan tüm temsilcilere ve katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ana hedef istihdam

SAGİF2018’e, ellinin üzerinde çalışanı olan 100’ün üzerinde firmanın katılacağını belirten İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, Sakarya Üniversitesi’nin, Teknokent’in, Sakarya Kamu Kurumlarının ve STK’ların da fuar alanında yer alacağını söyledi. İstihdam ana temalı gerçekleştirilecek fuarda 40 bin civarında katılım beklediklerini ifade eden Kaya, istihdam seferberliği kapsamında ilimiz genelinde önemli bir yer sahibi olan SAGİF Fuarı’nın ilimiz istihdamına büyük katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş’un ilk sinerji toplantısı

Bilgi ile birlikte uygulama, iletişim ve birlikte çalışma becerilerinin geliştirilmesi için çaba harcadıklarını belirten Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, böyle bir oluşumda yer almakta memnuniyet duyduklarını ve İl Müdürlüğü olarak fuarda yer alacaklarını söyledi. Fuarın her kesime hitap ettiğini ve bu açıdan önemli bir avantaj sağladığını ifade eden Durmuş, fuar ve katılımla ilgili her türlü desteğin sağlanacağını vurguladı.

20-04-2018 / ST


1.110 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.