Irak Üniversitesi’nden SAÜ’ye Ziyaret

Irak Üniversitesi’nden SAÜ’ye Ziyaret
07.12.2015
718
A+
A-

Irak İnsani Gelişim Üniversitesi’nden gelen heyet Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Irak İnsani Gelişim Üniversitesinden bir heyet Sakarya Üniversitesini ziyaret ederek, iki gün boyunca üniversite yetkilileri ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Irak İnsani Gelişim Üniversitesi’nden gelen ve Lisansüstü Eğitim Koordinatörü Dr. Suheyb Mustafa Âmîdî ve Hukuk Bölümü Başkanı Dr. Kenan Hama Gureyb’den oluşan heyet, Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın rehberliğinde çeşitli temaslarda bulundu.

Heyet ilk olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan’ı ziyaret etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay’ın da hazır bulunduğu görüşmede, ortak yüksek lisans programı açılması hususu ele alındı. Görüşmenin ardından heyete, Öğrenci İşleri Fakültesi Dekanı ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Özmen tarafından Rektörlük Toplantı Salonu’nda Bologna Süreci ve SABİS hakkında sunum yapıldı.

Heyet bir diğer ziyaretini de Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü’ne yaptı. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tuncay Kardaş ile bir görüşme yapan heyet, Irak İnsani Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü lisansüstü programlarında öğrenim görme imkanları konusunda bilgi aldı.

İnsani Gelişim Üniversitesi heyeti, SAÜ İlahiyat Fakültesi de ziyaret ederek Dekan Prof. Dr. H. Mehmet Günay ile akademik işbirliği imkânları konusunda bir görüşme gerçekleştirdi.

Son olarak SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ı ziyaret eden heyet, Sakarya Üniversitesi Bilgi Sistemi’nin (SABİS) çok gelişmiş bir program olduğunu belirtti. Heyet, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’tan SABİS programının üniversitelerine transfer edilmesi hakkında bilgi aldı.

Irak İnsani Gelişim Üniversitesi heyeti, SAÜ’de bulundukları iki gün zarfında Sakarya Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Konferansı’nı (ICQH) takip etme imkanı da buldu.

Irak İnsani Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mariwan Ahmed Rashid başkanlığında ki kalabalık bir heyet, geçtiğimiz Ağustos ayında Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etmiş ve iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalanmıştı.

07.12.2015 – YC
718 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.