Irak İnsani Gelişim Üniversitesi’nden Ziyaret

12.08.2015
691
A+
A-

Irak İnsani Gelişim Üniversitesi heyeti, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti.

Irak İnsani Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mariwan Ahmed Rashid başkanlığındaki heyette, Hukuk ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anwar Muhammed Faraj, Rektör Yardımcısı ve İktisat ve Kamu Yönetimi Fakültesi Dekanı Dr. Hiwa Abubakr Ali ile Yabancı Diller Fakültesi Dekanı Dr. Rauf Kareem Mahmoud yer aldı.

Sakarya Üniversitesi’nde bulunmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Rektör Dr. Mariwan Ahmed Rashid, iki üniversite arasında işbirliği kurulması ve geliştirilmesini arzu ettiklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, Irak İnsani Gelişim Üniversitesi ile işbirliği imkânlarını değerlendirmekten memnun olacaklarını ifade etti.

Ziyarette Dekan Dr. Rauf Kareem Mahmoud, Irak üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirirken, Rektör Elmas da Sakarya Üniversitesi ile ilgili bir sunum yaptı. Karşılıklı sunumların ardından iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde ortak lisansüstü program açılması kararlaştırıldı.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve SAÜ Mevlana Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın da hazır bulunduğu görüşmenin ardından heyet üyeleri, Sakarya Üniversitesi’ni gezdi.

Irak İnsani Gelişim Üniversitesi (University of Human Development) Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüten İslam Dünyasının tanınmış ilim adamlarından Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Qaradaghi, daha önceden planlanmasına rağmen rahatsızlığı sebebiyle ziyarete katılamadı. Konuk üniversite Rektörü Dr. Rashid, Prof. Qaradaghi’nin selamlarını iletti ve kendisinin ziyarette bulunamamaktan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

12/08/2015 – ST

 
691 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.