İnsan Ömrü Uzuyor

İnsan Ömrü Uzuyor
17.12.2015
722
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi 21 Gün 37 Derece Topluluğu tarafından “Geleceğe Dönüş” isimli bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin insan ömrünün uzadığını kaydederek “Bir yüzyıl önce ortalama ömür 60 iken, şuan 80’lerin üzerinde. Japonya gibi ülkeler de ise 100 yaş son derece normal. Bu yaştaki insanların kendini hala genç hissedecekleri bir dünyaya doğru gidiyoruz” şeklinde konuştu.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin ile Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Kaya konuşmacı olarak yer aldı.

Fütüristlerin daha geniş bir düşünce yapısına sahip olduğunu belirten Murat Şahin, “Hastalığa çare bulmak yerine nasıl sağlıklı yaşanılabileceği düşünüyoruz. Dolayısıyla bizim bakışımızda olumlu bir taraf var” diye konuştu.

Dünden bugüne dünyada meydana gelen değişimlerden bahseden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan ömrü uzuyor. Bir yüzyıl önce ortalama ömür 60 iken, şuan 80’lerin üzerinde. Japonya gibi ülkeler de ise 100 yaş son derece normal. Bu yaştaki insanların kendini hala genç hissedecekleri bir dünyaya doğru gidiyoruz. Kadınların yaşamdaki rolü değişiyor. 1950’lerde kadının 5 çocuğu varken, şimdi 2 çocuğu var ve daha fazla çalışma hayatının içinde. Kadınlar sayesinde gelirler artıyor, yeni nesillerin eğitim durumları değişiyor. Bu yüzden insanlığın yaşamını değiştiren en kritik konu, kadının hayatımızdaki rolü ve önemidir.”

Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz

Emrah Kaya ise konuşmasında, bulundukları konumun çok önemli bir yerde olduğunu ifade etti. Kaya, “Sizler geleceğin müşterileri, oy verenleri ve yeteneklerisiniz. Dolayısıyla birçok marka, kurum, siyasi parti sizlere erişmeye çalışıyorlar. Biz de aslında onlara hizmet ediyoruz. Çok değerli bir konumdayız. Bunu doğru kullanır ve sizleri doğru yönlendirirsek, bu bizim için çok önemli bir güç haline gelecektir. Eğer sizi yanlış yönlendirirsek, sadece Twitter, Facebook, Instagram ve Snapchat tüketen kişiler halinde bırakırsak, bu ülke için gerçekten çok tehlikeli bir şey yapmış olacağımızdan eminiz. Dolayısıyla hepimiz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verildi.

17.12.2015 – EU
722 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.