İnşaat Mühendisliğinde Proje Yönetimi

21.03.2013

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından proje yönetimi konferansı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Topluluğu tarafından “İnşaat Mühendisliğinde Proje Yönetimi” isimli bir konferans düzenlendi.  SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Akbıyıklı ve proje mühendisi Sebahittin Korkmaz katıldı.

Plansız Başarı Ancak Tesadüfidir

Proje ve planlamanın inşaat sektöründeki önemini anlatan Yrd. Doç. Dr. Rıfat Akbıyıklı, “Proje yönetiminde önemli olan planlamanın kendisidir. Plansız başarı ancak tesadüfidir” dedi. Öğrencilere nasihatlerde de bulunan Akbıyık, “Hayatınızı proje olarak görün ve geleceğinizi en iyi şekilde planlayın. Göreceksiniz ki, her şey istediğiniz gibi gidecek” dedi.

Herkes Fiziki ve Ruhsal Durumuna Uygun İşte Çalışma Hakkına Sahiptir

İş ve İşçi Sağlığı konularında öğrencileri bilgilendiren Sebahittin Korkmaz ise “Herkes fiziki ve ruhsal durumuna uygun işlerde çalışma hakkına sahiptir. Kimseyi istemediği bir işte, bir bölümde çalıştırmamalısınız. Personelin dinlenme hakkını göz ardı etmemelisiniz” şeklinde konuştu.

21/03/2013 – ÇP