İnfaz Koruma Memurları Konser Verdi

İnfaz Koruma Memurları Konser Verdi
13.11.2015
1.360
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından “Grup CTE Konseri” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konser öncesinde, SAÜ Sosyal Hizmet Bölümü’nün ilk mezunlarından İstanbul Ceza İnfaz Kurumları Personel Eğitim Merkezi (CİKPEM) Sosyal Hizmet Uzmanı Tahsin Kara, bir konuşma yaptı.

Tahsin Kara, kurumlarda sosyal hizmetin gerekliliğinin, işleyişinin ve görev alanlarının anlatılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, mesleğinin olumlu ve olumsuz yönlerinden, sosyal hizmet alanında yaşadığı zorluklardan ve bu alanda çalışabilmek için gerekli niteliklerden bahsederek, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Farklılık yaratın

Cezaevlerindeki çalışma şartlarından bahseden Kara, “Türkiye’de cezaevlerine kışı geçirmek, tedavi olmak, hamile kalıp doğum yapabilmek ve tedavi masraflarını yürütebilmek için girenler var. Bunlar bizim realitemiz. Çünkü biz sosyal hizmet uzmanıyız, siz de olacaksınız. Sosyal hizmet mesleği tüm kamu kurumlarında, fark yaratma amacı güttüğünüzde çok ciddi farklılıklar yaratabileceğiniz bir alandır” şeklinde konuştu.

Herkese eşit yaklaşmak zorundayız

Herkese eşit davranmanın mesleğinin önemli bir kuralı olduğunu ifade eden Kara, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Bu mesleği uygulamak istiyorsak, ayrım yapmak gibi bir lüksümüz olmuyor. Cezaevinde böyle bir şey yapamıyoruz. Herkese eşit yaklaşmak zorundayız. Bir süre sonra istisnasız her suçu işleyen kişi, sokağınızdan geçen herhangi biri gibi gözükmeye başlıyor ve ona göre çalışmaya başlıyorsunuz. Profesyonel çalışma disiplini o zaman yerleşiyor.”

Sosyal hizmet alanının çok geniş ve keyifli bir alan olduğunu vurgulayan Kara, sosyal hizmet alanında üretilecek yeni çalışma sistemleriyle bir kurumun yapısının değiştirilmesinin mümkün olabileceğini belirtti.

Tahsin Kara’nın konuşmasının ardından, İnfaz ve Koruma memurlarının oluşturduğu Grup CTE (Ceza Tevkif Evleri), vize sınavları öncesinde öğrencilerin sınav motivasyonunu artırmak adına bir Anadolu Rock konseri verdi. Konsere öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

13/11/2015 – EU
1.360 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.