İlk Grup İncelemelerini Tamamladı

İlk Grup İncelemelerini Tamamladı
17.01.2012
636
A+
A-

Sakarya Üniversitesi ile Van Valiliği arasında imzalanan protokol gereği Van’a giden Prof. Adil Altundal başkanlığındaki İnşaat Mühendisliği öğretim üyelerinden oluşan ekip incelemelerini tamamlayıp Sakarya’ya döndü.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Van Valiliği arasında Van Merkez ve Erciş ilçesinde bulunan orta hasarlı binaların incelemesi konusunda imzalanan protokol gereği Van’a giden Prof. Adil Altundal başkanlığındaki İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşan ekip incelemelerini tamamlayıp Sakarya’ya döndü.

Van Valiliği ile Sakarya Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği Van Merkez ve Erciş ilçelerindeki depremden sonra teknik elemanlar tarafından incelenerek orta hasarlı olarak belirlenen yaklaşık 3200 bina  incelenecek ve alanında uzman öğretim üyelerince yapılacak daha hassas inceleme sonunda bu binaların orta hasarlı olup olmadığı kesin olarak belirlenecekti.

Bu çerçevede Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı-Mekanik Ana Bilim Dalı’nda görevli 8 Öğretim Üyesi ve araştırma görevlilerinden oluşan ilk grup 07-13 Ocak tarihleri arasında Van’da incelemelerde bulundu.

İmzalanan protokol gereği ilk olarak Mühendislik Fakültesi Yapı-Mekanik Anabilim dallarından 8 öğretim üyesinin Van’a gittiğini belirten Yapı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Adil Altundal “Öğretim Üyeleri Prof. Adil Altundal, Doç. Dr. A.Necati Yelgin, Doç. Dr. Erkan Çelebi,  Yrd.Doç. Dr. Mustafa Kutanis, Yrd. Doç. Dr. Zeki Özcan,  Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kasap, Yrd. Doç. Dr. Necati Mert ve Yrd. Doç. Dr. Muharrem Aktaş’dan oluşan ekip deprem bölgesinde 6 gün süreyle çalışarak orta hasarlı olarak belirlenen 600 binayı yeniden daha hassas bir şekilde incelemişlerdir. Bu incelemeler sırasında, araştırma görevlilerinden, Dr. Yusuf Sümer, Osman Kırtel, Gökhan Dok, Gökhan Durgun, Cemal Yılmaz, Emine Aydın, Hakan Ulutaş, Bitlis Eren Üniversitesi’nden Y. Doç. Dr. Ercan Işık yardımcı olmuşlardır.” dedi.

Altundal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu arada orta hasarlı binaların kolonlarından alınan karot sonuçlarına göre beton dayanımları da belirlenecektir. Yapılan inceleme ve karot sonuçları beraber değerlendirilerek ilgili binaların güçlendirilip güçlendirilmeyeceğine karar verilecektir.”

Yapılan incelemelerin öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin deprem hasarları konusundaki bilgi ve tecrübelerini daha da arttırdığını söyleyen Prof. Adil Altundal “Aynı zamanda yapılan bu çalışma depremde zarar gören Van vilayetine ve Vanlı vatandaşlarımıza bir kardeşlik yardımı olarak değerlendirilmektedir” şeklinde konuştu.

İncelemelerin sonuçlarının Yıldız Teknik ve İstanbul Teknik Üniversiteleri ile birlikte oluşturacakları ortak raporda açıklayacaklarını söyleyen Altundal, ortak raporun hazırlanmasının Şubat sonunu bulacağını sözlerine ekledi.

17/01/2012 – Haber Merkezi

 
636 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.