İletişim Fakültesi Kuruldu

İletişim Fakültesi Kuruldu
03.05.2012
618
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi resmen kuruldu.

SAÜ İletişim Fakültesi, Bakanlar Kurulu’nun 1 Nisan 2012 tarih ve 2012/3079 sayılı kararnamesi ile resmen kuruldu.

Kurulan İletişim Fakültesi’nin öğrencilere iletişim yetkinlikleri kazandırmada önemli bir rol oynayacağının altını çizen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Temel bilimler, bilişim, iletişim herkesin kazanması gereken yetkinlikler haline gelmiştir. Kurulan bu fakülte hem teorik eğitim verecek hem de tüm üniversite öğrencilerinin iletişim yetkinliklerini kazanmada önemli rol oynayacaktır.” dedi.

İletişim Fakültesi’nin Sakarya Üniversitesi’nin dışa açılan penceresi olacağını belirten Rektör Elmas “İletişim Fakültesi Sakarya Üniversitesi’nin vitrini olacaktır. Fakültemiz, medya ve iletişim faaliyetlerine profesyonellik kazandırmak suretiyle ülkemiz istihdamında nitelik ve kalitenin de öncüsü olacak, ayrıca devlet ve halk arasında bağı sağlayan yerel medyanın gelişimine de önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Rektör Elmas sözlerini şöyle sürdürdü:

“İletişim Fakültesi, medya organları, sivil toplum kuruluşları ve endüstri ile ilişkilerin pekişmesinde olumlu bir rol oynayacak, yapılacak etkinliklerle ve ileride kurulacak Sakarya Üniversitesi Radyosu ve Televizyonu vasıtasıyla üniversite-halk bütünleşmesine öncülük edecektir. Fakülte ve öğrenciler tarafından düzenlenecek her türlü konferans, kulüp faaliyetleri ve diğer sosyo-kültürel etkinlikler, film gösterileri ve yarışmalar, Sakarya’daki sosyal ve kültürel hayatın renklenmesine ve çeşitlenmesine katkıda bulunacaktır. Fakülte öğrenci ve mezunlarının yerel ve ulusal medya organlarında görev almasıyla birlikte, üretilen işin nicelik ve niteliğinin de artmasına katkı sağlanacaktır.”

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas sözlerini “Sonuç olarak İletişim Fakültesi Üniversitemizin daha fazla gelişmesine ve Sakarya’nın daha iyi tanıtılmasına katkı sağlayacaktır.” şeklinde tamamladı.

03/05/2012 – Haber Merkezi


618 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.