İlahiyat Öğrencileri Ürdün’den Döndü

İlahiyat Öğrencileri Ürdün’den Döndü
22.08.2017
1.622
A+
A-

SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından organize edilen Arapça Yaz kursuna katılmak amacıyla Ürdün’e giden İlahiyat Fakültesi öğrencileri yurda döndüler. SAÜ’lü öğrenciler Ürdün’de 6 hafta boyunca Îvan Dil Enstitüsü tarafından düzenlenen Arapça Yaz Kursuna katıldılar ve pratik Arapçalarını geliştirme fırsatı buldu.

Ürdün’e giden öğrenciler, Salt Türk Şehitliği, Aclun Kalesi, el-Bahru’l-Meyyit, Akabe, Vadi Ram, Ummu Kays, Hicaz Demiryolu Amman İstasyonu gibi özellikle tarihi açıdan önem arz eden pek çok mekanı ziyaret etme imkanı da bularak Ürdün’le ilgili önemli kültürel bilgiler edindi. Öğrenciler ayrıca Sakarya Üniversitesi Mevlana Değişim Programı ortaklarından Yermuk Üniversitesi’ni de ziyaret etti.

Kurs sonunda mezuniyet töreni düzenlendi ve öğrencilere belgeleri verildi. Törende,Îvan Enstitüsü yetkililerinin yanı sıra Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu da hazır bulundu. Ürdün’den dönen ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarından Dr. Bayram Demircigil’in başkanlık ettiği 50 kişilik kafilede yer alan öğrenciler yurt dışında böyle bir deneyimi yaşama imkanı bulmalarından ötürü duydukları memnuniyeti ifade etti.

Organizasyona emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür eden SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı kursun başarılı geçtiğini söyleyerek 2010 yılından beri düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen yut dışı kurs organizasyonlarının gelecek yıllarda da devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti.

22.08.2017 – YC


1.622 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.