İlahiyat Fakültesine Ziyaret

İlahiyat Fakültesine Ziyaret
27.03.2013
606
A+
A-

Almanya Georg-August Göttingen Üniversitesi, Sakarya İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti.

Almanya’nın Georg-August Göttingen Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Dekan yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Martin Tamcke ve beraberindeki on sekiz öğrencisi, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine ziyarette bulundu.

“Intercultural or Transcultural? Interactions as a Challenge For Doing Theology” başlıklı konferans gereğince İlahiyat Fakültesi’nde bulunan Prof. Tamcke dinler arası diyalog hakkında akademik açıklamalar sundu. Konferans kapsamında, kişiler arasındaki dini ve kültürel farklılıkların aslında bir çatışma unsuru haline dönüştürülmemesi gerektiğini, bunun için de yapılacak olan diyalogların, hem kendimizi daha iyi ifade etmeye hem de muhatabımızı daha doğru; kendisini anlatmak istediği şekilde anlamamıza vesile olacağını belirtti. Konferansın sonunda ise ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği ve koordine ettiği Erasmus vb. değişim programları hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

Konferansın ardından, Martin Tamcke ve beraberindeki öğrencilere İlahiyat Fakültesi tanıtılıp uluslararası eğitim ve akademik hedefler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

27/03/2013 – YC


606 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.