İlahiyat Fakültesi’nden Konya Gezisi

İlahiyat Fakültesi’nden Konya Gezisi
16.12.2016
799
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, 743. Vuslat Yıldönümünde Hz. Mevlânâ’yı ziyaret etmek ve Şeb-i Arus (Düğün Gecesi) etkinliklerine katılmak için Konya’ya üç günlük bir gezi düzenledi.

SAÜ Dört Kapı Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen geziye, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Gezi kapsamında öncelikle Hz. Mevlânâ’yı ziyaret öğrenciler, daha sonra Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği “Hz. Mevlânâ’nın 743. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri ve Şeb-i Arus Etkinlikleri”ne katıldılar. Öğrenciler, gezinin son gününde ise Konya şehir gezisi yaparak, İslam kültür ve mimarisinin önemli şehirlerinden biri olan Konya’yı daha iyi tanıma fırsatı elde ettiler.

Hititlerden Romalılara, Selçukludan, Karamanoğulları ve Osmanlıya uzanan tarihinde pek çok esere ev sahipliği sahip şehirdeki birçok tarihi ve turistik mekânı ziyaret eden öğrenciler, Hacı Veyiszade Camii’nde icra edilen Mevlid programına da katıldıktan sonra Sakarya’ya geri döndüler. Ziyaretten oldukça memnun kalan öğrenciler, bu ziyaretin yapılmasına katkı sağlayan Sakarya Üniversitesi’ne ve Konya İl Müftülüğü’ne teşekkürlerini ilettiler.

16-12-2016 / Z.Erdinç
799 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.