İlahiyat Fakültesinden 15 Temmuz Sempozyumu

İlahiyat Fakültesinden 15 Temmuz Sempozyumu
06.04.2018
1.064
A+
A-

Dini İstismar Boyutuyla 15 Temmuz Darbe Girişimin Arka Planı adlı esere yazılarıyla katkı veren akademisyenler, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin aynı isimle düzenlediği sempozyumda buluşuyor.

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda 7 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan sempozyum, 9:00’da başlayıp 16:30’da sona erecek. 15 Temmuz’un teolojik, tarihsel ve sosyolojik arka planının ele alınacağı sempozyum üç oturumdan oluşuyor.

FETÖ terör örgütünün teolojik açıdan masaya yatırılacağı birinci oturumda Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Evkuran ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Terzioğlu; FETÖ terör örgütünün tarihi açıdan değerlendirileceği ikinci oturumda Prof. Dr. Adnan Demircan, Prof. Dr. Haşim Şahin ve Doç. Dr. Hayati Yılmaz; devletin dini cemaatlerle ilişkisinin irdeleneceği üçüncü oturumda ise Prof. Dr. Tayfun Amman, Dr. Öğr. Üyesi Abdullah İnce ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail Akyüz bildiri sunacak.

Konunun dinî, tarihî ve sosyolojik boyutlarıyla ele alınacağı sempozyumun FETÖ terör örgütü ve benzeri yapılar hakkında toplumun bilinç düzeyinin artmasına katkı sağlaması ve 15 Temmuz gibi elim bir hadisenin tekrar yaşanmaması için atılacak adımlar hususunda yol gösterici olması hedefleniyor.

06-04-2018 / ST


1.064 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.