İlahiyat Fakültesinde Okuma Yöntemleri Konulu Konferans

İlahiyat Fakültesinde Okuma Yöntemleri Konulu Konferans
14.10.2016
694
A+
A-

SAÜ İlahiyat Fakültesi Geleneksel Çarşamba Konferansları kapsamında 12 Ekim 2016 Çarşamba günü “Nasıl Bir Yöntemle Okumalı?” başlıklı konferans verildi.

Arapça Dil Kulübü Öğrenci Topluluğu (Multeka lugati’d-dât) tarafından organize edilen programda Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Dr. Nâyif b. Nehâr konuşmacı olarak katıldı. Arapça hocalarından Dr. Şükrü Şirin tarafından Türkçeye çevrilen konferansa başta Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı olmak üzere İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden geniş bir izleyici topluluğu katıldı.

Konuşmasında Müslüman toplumların kitap okumayla özdeşleştiğini örnekleriyle ayrıntılı bir şekilde ifade eden Dr. Nâyif, faydalı ve verimli bir okuma için takip edilen yöntemin büyük bir öneme hâiz olduğunu belirtti. Okumanın âlim olmak için okuma ve kültürünü artırmak için okuma olmak üzere başlıca iki ana gayesi olabileceğini belirten Dr. Nâyif b. Nehâr, öğrenciler için en büyük problemin rastgele okumak olduğunu söyledi ve okumaya başlamadan, “Niçin okuyorum? Nasıl okuyorum? Ne okuyorum” sorularına cevap aramamız gerektiğini ifade etti. Okumayan insan tek bir akla sahip iken okuyan insanın çok sayıda akla sahip olduğunu ve okumanın insanı bambaşka birisi yaptığını ilave etti.

Konuşmasının devamında kitap okurken düşünerek okumak gerektiğini ifade eden Dr. Nayif, okumanın kişiye düşünme malzemesi sağlaması gerektiğini ancak düşünmenin yerini almaması gerektiğini söyledi. Dr. Nâyif konuşmasını öğrencilere okumadan istifade edebilmeleri için neler yapmaları konusunda verdiği tavsiyeler ile bitirdi.

Konferansın ardından SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, Dr. Nâyif b. Nehâr’a hediyelerini verdi. Dr. Nâyif b. Nehâr, konferansın ardından Arapça Dil Kulübünü de ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kulübün İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Arapça seviyelerini geliştirilmesine yönelik olarak yaptığı Arapça konferanslar, Arapça filim izletileri, pratik konuşma grupları, bahçe sohbetleri gibi çalışmalardan dolayı kulüpte görev alan öğrencileri tebrik etti.

14/10/2016 – HAY


694 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.