İlahiyat Fakültesi’nde Mevlana Değişim Programı Hareketliliği

İlahiyat Fakültesi’nde Mevlana Değişim Programı Hareketliliği
17.10.2017
1.844
A+
A-

SAÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Mevlana Değişim Programı kapsamında Ürdün’e gitti.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Hicran Demir, Hatice Kübra Yaman, Nurgül Batur ve Esma Dalmış ile Araştırma Görevlisi Fatma Hayrunnisa Çil, Yermuk Üniversitesi’nde, Hanife Karakaş ve Şirvan Kaplan, Al Albayt Üniversitesi’nde, Mehmet Safa Cevahir, Muhammed Demirci ve Sena Sarıtoprak Zerqa Üniversitesi’nde, Haluk Karakoç ve Abdülmelik Altun da Ceraş Üniversites’inde öğrenim görecekler.

Mevlana Değişim Programı Hareketliliği kapsamında son iki yıldır Ürdün’de Zerqa Üniversitesi’nde öğrenim gören SAÜ’lü öğrenciler, yapılan yeni anlaşmalarla Yermuk, Al Albayt ve Ceraş Üniversitelerinde de öğrenim görmeye başladı.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin 2017-2018 öğretim yılında Mevlana Değişim Programı kapsamındaki hareketlilikleri Ürdün ile sınırlı değil. Bahar döneminde bir grup öğrencinin de Malezya Malaya ve Uluslararası İslam Üniversiteleri ile Katar Üniversitesine gitmesi planlanıyor. Ayrıca Malezya’dan öğrencilerin de Bahar döneminde İlahiyat Fakültesine gelmeleri bekleniyor.

Öğrencilerinin yurtdışı yükseköğretim kurumlarında belirli bir süre öğrenim görmelerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bunun öğrencilerin akademik gelişimlerine ve yabancı dillerine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı, SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı’nın da Mevlana Değişim Programı Kapsamında yurtdışına giden öğrencilere destek sağladığını söyledi.

17.10.2017 – YC


1.844 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.