İlahiyat Fakültesinde Kızılay’ın Faaliyetleri Konuşuldu

İlahiyat Fakültesinde Kızılay’ın Faaliyetleri Konuşuldu
14.12.2018
880
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İlahiyat Fakültesi ve Sakarya Genç Kızılay’ın işbirliği ile “Kızılay ve Gençlik Faaliyetleri” konulu konferans gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Kızılay Gençlik Hizmetleri ve Genç Kızılay Yönetimi Müdürü Nurdal Durmuş konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Atmaca, KYK İl Müdürü Arif Özsoy, Karasu Müftüsü Mustafa Aydın, Kızılay Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşması İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından yapıldı. Kızılay’ın 150 yıldır yurtiçinde ve yurt dışında yardım faaliyetleri yürüttüğünü belirten Bostancı, İslam dünyasındaki gelişmelerin, iç savaşların ve felaketlerin, Kızılay’ın fonksiyonunun her geçen gün armasına yol açtığını ifade etti. Programın anlamlı bir tarihte gerçekleştiğini ifade eden Bostancı, “Bugün Sakarya Üniversitesi camisinde Yemen yararına bir kermes düzenleniyor. Fakültemizde de Kızılay’ımızın kan bağışı kampanyası var. Geçmiş kampanyalarda İlahiyat Fakültesi bağış rekoru kırıyordu umarım bugün yine öyle olur” şeklinde konuştu.

Nurdal Durmuş, konuşmasının başında Kızılay’a kayyum atandığı şeklinde medyada çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. “Bu tamamen teknik bir konu, bu konu seçimle ilgili. Kızılay yönetim kurulu seçimle, genel müdürümüz ve alt tarafı atamayla gelen bir yapıya sahiptir. Onun için seçim süreciyle ilgili Kızılay’ın iki ayrı seçim sürecini yönetmek üzere yeni bir ekibin Kızılay’a gelmesiyle ilgili bir kelime. Aslında Kızılay’ı seçime götürecek ekip atandı yerine kayyum atandı denince işin rengi biraz değişiyor” şeklinde konuştu.

Durmuş, konuşmasının devamında Kızılay’ın tarihi, faaliyet alanları ve gençlik faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Durmuş, “Hepimize dünyanın ihtiyacı var, iyi insanları çoğaltmaya hepimizin ihtiyacı var. Dünyada şu anda birisi gelse de bana Allah rızası için derman olsa, elimden tutsa diyen milyonlarca insan var. Ve Yaratanın bize yüklemiş olduğu da bir misyon var. Elimizden ne geliyorsa, elimizden gelmiyorsa dilimizle, duamızla bir insanın yanında olup elinden tutabiliyorsak, dünyanın neresinde bir mazlum varsa ona el uzatabiliyorsak, derdine çare olabiliyorsak işte o zaman gerçekten iyi bir insan, iyi bir kul da olabileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ülkemizdeki bölge uzmanı eksikliğinden söz eden ve öğrencilere insanları, şehirleri ve ülkeleri tanımaları tavsiyesinde bulunan Durmuş, “Kendinize bir ülke belirleyin, o ülkenin tarihini kültürünü, sosyal yapısını diğer yapılarını öğrenin. Yine kendinize bir şehir seçin o il sizin iliniz olsun, onu araştırın” diyerek sözlerini tamamladı.

Programda ayrıca dinleyiciler tarafından sorulan sorular da Nurdal Durmuş tarafından cevaplandırıldı. Program sonunda, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Kızılay Gençlik Hizmetleri ve Genç Kızılay Yönetimi Müdürü Nurdal Durmuş’a hediye takdim etti. Nurdal Durmuş da beraberinde getirdiği hediyeleri günün anısına Prof. Bostancı’ya sundu.

14-12-2018 / ST


880 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.