İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Güncel Dini Meseleler Toplantısına Katıldı

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Güncel Dini Meseleler Toplantısına Katıldı
16.10.2017
1.343
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalından 4 öğretim üyesi Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Güncel Dini Meseleler İstişare Toplantısı’na katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nın düzenlediği VII. Güncel Dini Meseleler İstişare Toplantısı, 12-14 Ekim tarihleri arasında Ankara – Kızılcahamam’da yapıldı. Toplantıda katılım hesabının fıkhî niteliği, teverruk, kira sertifikası (sukuk) gibi katılım bankalarına ait bazı işlemler, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi (elbirliği sistemi), TOKİ uygulamaları ve gayrimenkul sertifikası gibi finansmanların işleyişi ve fıkhî açıdan hükümlerine dair tebliğler ve müzakerelere yer verildi.

Yedi oturum halinde düzenlenen ve 3 gün süren istişare toplantısına Din İşleri Yüksek Kurulu üye ve uzmanlarının yanı sıra çok sayıda ilahiyatçı akademisyen, BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) ve özel sektör temsilcileri iştirak etti. Toplantıya Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden katılan Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ile İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Osman Güman, Doç. Dr. Süleyman Kaya ve Doç. Dr. Soner Duman toplantıda ele alınan konularla ilgili müzakere ve mütalaalarını sundular.

16/10/2017 – HAY
1.343 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.