İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Almanya ve İngiltere’de

İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Almanya ve İngiltere’de
25.09.2017
2.336
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Erasmus Öğrenci Değişim programı kapsamında staj hareketliliğine katıldı. İlahiyat Fakültesi öğrencileri Sümeyye Kapusuz ve Rümeysa Arkan stajlarını Almanya DİTİB Rastatt Merkez Camii’nde, Muhammet Fatih Kirenci ise İngiltere İslam Toplumu LICARS kurumunda yaptı.

Staj hareketliliği kapsamında gittikleri kurumlarda 9-14 yaşları arasındaki gençlere dini eğitim veren öğrenciler ayrıca, staj yaptıkları kurumların düzenledikleri kermes, sohbet, konferans vb. etkinliklerde de sorumluluk üslendi.

Staj hareketliliği hakkındaki düşüncelerini aktaran Sümeyye Kapusuz, “DİTİB Rastatt Merkez Camiinde iki ay süreyle arkadaşım Rümeysa Arkan ile beraber stajımızı yaptık. Stajımız camiye gelen gençlere hocalık yapmaktan ibaret değildi. Bunun dışında bulunduğumuz bölgedeki diğer camilerin kadın cemaatlerine sohbet vermek üzere de görevlendirildik. Gelecek çalışma hayatımız için kendimizi geliştirme fırsatı bulmuş olduk.” dedi.

Muhammet Fatih Kirenci ise “İki buçuk aylık süre içerisinde stajımla birlikte, yabancı dilimi ilerletme ve bolca seyahat etme fırsatları yakalayarak kendimi geliştirme noktasında ciddi bir yol katettim. Fakültemizde okuyan arkadaşlarıma, Erasmus staj hareketliliğini şiddetle tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Erasmus Öğrenci Değişim programı kapsamında staj hareketliliğine katılan öğrenciler, kendilerine böyle bir imkanın verilmesinden dolayı Sakarya Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.

25.09.2017 – YC

q
2.336 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.