İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Zübeyde Özben Birinci Oldu

İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Zübeyde Özben Birinci Oldu
18.12.2017
3.176
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Zübeyde Özben, “VII. Hadis ve Sîret Araştırmaları Yarışması”nda Makale Kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Arş. Gör. Zübeyde Özben, Meridyen Derneği Hadis ve Siyer Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen VII. Hadis ve Sîret Araştırmaları Yarışmasında “Hanefîlerin Mukaddime Temelli Hadis Usulü Literatürüne Katkısı” adlı çalışması ile Makale Kategorisinde Birincilik Ödülü kazandı. Zübeyde Özben ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen törenle aldı.

Hadis ve Sîret Araştırmaları Yarışmaları, hadis ve siret alanlarında ülkemizde yapılan bilimsel çalışmalara destek sağlamak ve yeni çalışmaların yapılmasını teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Hadis ve Sîret Araştırmaları Ödülleri’nde makale, yüksek lisans ve doktora kategorilerinde yarışmaya başvuran adayların eserleri, Prof. Dr. Ahmet Yücel, Prof. Dr. Tahsin Görgün, Prof. Dr. Adnan Demircan, Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Prof. Dr. Âdem Apak gibi alanlarında yetkin isimlerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

18-12-2017 / ST


3.176 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.