II. Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu

II. Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi Sempozyumu
02.09.2015
592
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Suudi Arabistan Uluslararası İslam Finans ve Ekonomi Kurulu (Islamic International Foundation for Economics & Finance), 6-7 Mart 2016 tarihleri arasında “II. Uluslararası Helal Ürün Ekonomisi (Giyim-Kuşam)” konulu uluslararası bir sempozyum düzenleyecek.

Geçtiğimiz Mart ayında ilki düzenlenen sempozyumda Helal Ürün Ekonomisi çeşitli yönleriyle ele alınmıştı. Birinci sempozyumun devamı şeklindeki bu sempozyumda daha özelde giyim-kuşamda helallik üzerine yoğunlaşılacak. Sempozyumun temel hedefleri Müslümanlar arasında giyim kuşamlarında helal olanı arama hassasiyetini yerleştirmek ve güçlendirmek, ekonomik ürünlerde bağımsızlık ve farklılık oluşturmaya müsait bir ortama sahip İslam ülkelerinde helal üretimle ilgili yatırımları teşvik etmek, helal giyim akreditasyon kurumları için takip ve kontrolle ilgili kuralları ve temel prensipleri belirlemek ve helal ürünlerin pazarlanması alanındaki çağdaş deneyimleri ortaya koymak ve değerlendirmek olacak. Böylece İslam’ın giyim ve kuşamda dikkate aldığı hassasiyetleri gözeten bir bilincin oluşmasına ve giyim-kuşam sektöründe standart bir pazarın kurulması hedefleniyor.

Sempozyum için İslam iktisadı açısından giyim kuşam ürünlerinin pazarlanmasına dair sorunlar ve çözüm önerileri, İslam ülkelerinde giyim pazarındaki ticari durum, giyimde ticari isimler ve markalar, giyim-kuşamda reklam, kadın ve erkek giyiminde şer’î hükümler, giyim-kuşamda karşı cinse ve/veya gayri müslimlere benzemenin hükmü, tekstil ürünlerinin pazarlanmasındaki şer’î kurallar, iktisadî ve dinî açıdan çocuk giyimi, kıyafetler üzerindeki resim ve yazıların fıkhî hükümleri, cansız manken üzerinde kıyafet sunumu, kıyafetlerde renkler gibi konularda hazırlanmış tebliğler kabul edilecek.

Bilim Kurulu başkanlığını el-Kassîm Üniversitesi Şeria ve İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Abdullah bin Ahmed er-Rumeyh’in yapacağı sempozyumun Sakarya Üniversitesi adına koordinasyonu SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından sağlanacak.

Sempozyumla ilgili geniş bilgi www.if.sakarya.edu.tr internet adresinden alınabilir.

02/09/2015 – HAY


592 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.