İç Savaştan Fakülte Birinciliğine

24.07.2018

Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkesinden ayrılmak zorunda kalan 23 yaşındaki El Abrash, eğitim almak için geldiği Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’ni birincilikle tamamladı.

Lise son sınıfa giderken mermiler ve bombalar altında okulunu tamamlayamadan babasını bırakıp annesi ve kardeşiyle Suudi Arabistan’a göç eden Mahmoud El Abrash (23), yüksek öğrenimi için annesinden de ayrılıp kardeşiyle Türkiye’ye geldi. İstanbul’da dil eğitimi almasının ardından Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Mekatronik Bölümüne kabul edilen El Abrash, yoğun çalışma temposuyla bölümünü ve fakülteyi birinci bitirmeyi başardı.

Star – 24 Temmuz 2018