Hukuk Fakültesi Yeni Dersliğinde Eğitime Başladı

Hukuk Fakültesi Yeni Dersliğinde Eğitime Başladı
28.09.2015
1.025
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi yeni dersliği hizmete girdi. Yeni derslikte düzenlenen açılış dersine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas da katıldı.  

Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan Hukuk Fakültesi derslik binası tamamlanarak hizmete girdi. Tamamı çelik yapıdan oluşan, 3 bin 750 metrekare alana kurulan binada 250 kişilik dört sınıf ve 500 kişilik bir adet konferans salonu bulunuyor.

İlk dersin açılışında konuşan SAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, “2015-2016 eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diliyorum. Yeni fakülte binamızın yapılmasında emeği geçen herkesi ve özellikle bu konuyla yakından ilgilenen rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Ülkemizin hedeflerine destek olmalıyız

SAÜ Hukuk Fakültesi’nin ilk dersinde öğrencilerle buluşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Öncelikle yeni eğitim-öğretim yılının üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Fakülte binamızın herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Binamızı eğitim-öğretim dönemine yetiştirmek için büyük çaba gösterdik. Eksikliklerimizi de en kısa zamanda tamamlayacağız” diye konuştu.

Eğitim atmosferi olarak dünya üniversitelerinden Sakarya Üniversitesi’nin bir farkı olmadığını söyleyen Rektör Elmas, “Ülkemizin koyduğu büyük hedefler var. Şuan Türkiye dünyanın ilk 20 büyük ekonomisi arasında ve 2023’te ilk 10’da olmak gibi önemli bir hedefi var. Bunun için büyük yatırımlar ve atılımlar yapılıyor. Üniversiteler olarak bizde bu hedeflere ayak uydurmak ve destek olmak zorundayız. Dünyadaki birçok üniversiteyi geziyoruz ve görüyoruz ki eğitim atmosferi ve fiziki altyapı olarak Sakarya Üniversitesi’nin onlardan hiçbir farkı yok” dedi.

Dünya standartlarında eğitim veren bir üniversite

Üniversitelerin, öğrencilerin sadece temel ve mesleki bilgi edindikleri yer olmaktan çıktığını vurgulayan Rektör Elmas, “Üniversiteler aynı zamanda kendi kendine öğrenebilme ve grup içerisinde çalışma yapabilme, teknolojiyi kullanabilme, sosyalleşme, sorgulama ve eleştirel düşünme yeteneği gibi farklı yetenekleri kazandıkları ve geliştirdikleri yerler oldu. Üniversitemiz temellerinin atıldığı 1970 yılından bu yana gelen süreçte her dalda dünya standartlarında eğitim veren bir üniversite konumuna geldi” dedi.

Öğrencilere ders dışında vakit geçirdiği alanlar konusunda uyarıda bulunan Rektör Elmas, “"Bizim barınma konusunda net fikrimiz şu, öğrencilerin bir arada kalmasını istiyoruz. 1-2 kişilik evlerde kalınmasının, akademik olarak öğrencilerin gelişimi açısından apart dairelerdeki yapılaşmanın kesinlikle doğru olmadığını düşünüyoruz. Özellikle yeni gelen öğrencilerimizin bir arada kalmalarını, birbirleriyle etkileşim halinde olmalarını, ortak mekanları kullanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Apart tipi tek kişi yapılaşmanın çok büyük zararı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, konuşmasının ardından, öğrencilerin görüş ve tavsiyelerini dinledi. 

28/09/2015 – MfyA
1.025 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.