Hukuk Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Bilen Atandı

25.04.2018

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Mahmut Bilen atandı. Dekanlık devir teslimi için Hukuk Fakültesinde bir tören gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Tayfun Amman, Hukuk Fakültesi Dekanlığında düzenlenen törenle görevini Prof. Dr. Mahmut Bilen’e devretti. Törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve Prof. Dr. Kadir Ardıç’ın yanı sıra öğretim üyeleri ve fakülte idari personeli de katıldı.

Prof. Dr. Mahmut Bilen kimdir?

1969’da yılında Ceyhan-Adana’da doğdu. Adana Erkek Lisesi’ni tamamladıktan sonra, 1988 yılında girdiği İ.Ü. İktisat Fakültesinden 1992 yılında mezun oldu. Aynı yıl başladığı İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Siyaset Programında 1994 yılında ve 2002 yılında aynı Enstitü bünyesindeki İktisat Doktora Programında “Piyasa Ekonomisinde Devletin Değişen Rolü: Refah Devleti Ekseninde Bir Analiz” başlıklı tez ile doktorasını tamamladı. 2008-2010 yıllarında University of Illinois at Urbana-Champaign’de doktora sonrası ziyaretçi akademisyen olarak görev yaptı.

1993 yılında başlamış olduğu SAÜ İİBF İktisat bölümünde Arş. Gör. 2002 ile 2011 arasında aynı üniversitede yardımcı doçent olarak görev yaptı. 2011 yılında iktisadi gelişme alanında Doçent olan Bilen, Ağustos 2016’dan itibaren Sakarya Üniversitesi İktisat bölümünde profesör oldu. Yayınlanmış çok sayıda eseri bulunan Bilen, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

25-04-2018 / ST