Hocalı Katliamı Paneli

Hocalı Katliamı Paneli
01.03.2012
640
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Konseyi tarafından “Hocalı Katliamı” isimli panel düzenlendi. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ve TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan katıldı.

Hocalı Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Konseyi tarafından “Hocalı Katliamı” isimli bir panel düzenlendi. SAÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Elemanı Okutman Dr. Selçuk Ural’ın başkanlığını yaptığı panele, Azerbaycan Milli Meclisi Vekili Ganire Paşayeva ile TÜRKSAM (Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi )Başkanı ve Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan konuşmacı olarak katıldı.

613 Kişi Katledildi

Hocalı’da insanların hunharca katletildiğini söyleyen SAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı İshak İlkis, “Kana susamış, insanlıktan nasibini alamamış bir grup Ermeni, Rus ordusunun destek ve himayesinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da, katliama girişmişlerdir. Uluslararası hukukta ismine soykırım denilen bu katliamda 613 kişi hunharca katledilmiştir” dedi.

Gençler Tarihimize Sahip Çıkmalı

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Hocalı katliamı ile ilgili çeşitli konferanslarda bulunan Azerbaycan Milli Meclisi Vekili Ganire Paşayeva ise üniversitelerde yapılan bu tür etkinliklere özellikle önem verdiğini belirterek, “Üniversite gençliğiyle bu konuları tartışmak, müzakere etmek çok önemlidir” diye konuştu.

“Geleceğe doğru neler yapmalıyız bunları konuşmak istiyorum” açıklamasında bulunan Paşayeva, “Gençliğimizin tarihimize sahip çıkması ve tarihimizi iyi öğrenmesi ve öğretmesi gerekir” dedi.

Yaşanılanları Bize Anlatmadılar

Şuan ki yaşanılan durumları “Dedelerimizin, yaşadığımız tarihi, yaşadığımız gerçekleri, yaşadığımız bazı zulümleri bize, gelecek nesillere iyi anlatmaması” nedeniyle oluştuğunu belirten Paşayeva, “Zamanında dedelerimiz, ninelerimiz, eğer bize öğretseydiler Anadolu’da, Azerbaycan topraklarında Ermeni silahlı güçleri nasıl bir katliam yapmışlar. Bize iyice öğretseydiler bizde o gerçekleri iyice dünyaya duyursaydık, bugün Ermeni yanlıları bütün dünyada üzerimize bu kadar gelemezdi” şeklinde konuştu. Paşayeva, bu durumun sonucunda ise “Gerçekleri dünyaya duyurmakta maalesef çok geç kaldık” dedi.

Birden Çok Diasporamız Var

Yurtdışında etkin olarak çalışamadıklarını, bunun nedenini ise birden çok diaspora olmasına bağlayan Paşeyeva, “Bir milletin 2 diasporası olmaz, bir milletin bir tane diasporası olur. Ama bizim milletin iki tane de değil, yurtdışında belki 30 tane diasporası var” dedi.

TÜRKSAM Başkanı ve Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan ise,  Hocalı’da neler yaşandığını ve bu yaşanılanlar karşısında birlik olunması gerektiğini vurguladı.

01/03/2012 – YC
640 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.