Hızla Daha Üst Sıralara Çıkacağız

Hızla Daha Üst Sıralara Çıkacağız
08.07.2015
591
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ortak bir çalışmanın sonucunda, TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde 21’inci sıraya yükseldiklerini belirtti. Prof. Dr. Elmas, listede hızla daha üst sıralara çıkacaklarını söyledi.

Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitim alanında iki Avrupa Kalite Ödülü alan tek üniversite olduklarını söyledi.

Yayın Sayımız 4 Kat Arttı

SAÜ'nün 4-5 yıl önce Türkiye ve dünyadaki sıralamalarda hep gerilerde kaldığına işaret eden Elmas, "Gerek üniversitemiz içinden gerekse dışarıdan hükümet, TÜBİTAK ve diğer bakanlıklar tarafından yapılan desteklerin katkısıyla bu konuda açıkçası seferberlik ilan ettik. Son 3-4 yılda yayın sayımızı 4 kat artırarak büyük başarı elde ettik. Artık bunların patentli bir çalışmaya dönüşmesi önem kazandı" diye konuştu.

Projelerde Ciddi Artış Var

Rektör Elmas, son yıllarda ciddi yatırım yaptıklarını, TÜBİTAK, dış kaynak ve diğer birimlerden alınan projelerde ciddi artış olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tüm bu artışları ölçen birimler var. Özellikle alan bazında yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz çünkü üniversitenin oluşumu bütün bu yapılan sıralamalarda biraz farklı algı oluşturuyor ama alan bazında yapıldığı zaman 15. sıraya kadar çıktık, eğitim fakültemiz burada ikinci sırada, geçen sene 3'teydi, istikrarlı bir duruşu var, bu bizim için önemli."

Ortak Bir Çalışmanın Ürünü

TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde 45'inci sıradan 21'inci sıraya yükseldiklerini aktaran Muzaffer Elmas, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabii ki tüm çalışmaların, çabaların aslında bir sonucu. Yani kurum içinde hocaları motive edip onları yönlendirmek, merkezi laboratuvar, Teknoloji Transfer Ofisi, teknokent ve proje destekleri, bunları birleştirdiğimizde kurumumuzun da dinamizmi eklenince gerçekten başarı geldi. Üç yıl önce bu listede yoktuk, geçen yıl 45 idik, bu yıl 21'e gelmişiz. Açıkçası bu çalışmaların sonuçlarını 1-2 yıl sonra bekliyorduk. Daha da hızlanarak yukarılara doğru gideceğiz. Bu, toplu bir çabanın ürünü."

 
591 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.