Hitit Üniversitesi Sakarya Üniversitesinin Modeline Geçiyor

Hitit Üniversitesi Sakarya Üniversitesinin Modeline Geçiyor
17.11.2017
1.802
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında uygulanan 3+1 Eğitim Modeli Hitit Üniversitesi’nde tanıtıldı. 3+1 Eğitim Modeli ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler aktaran Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, iki aşamalı gerçekleştirilen toplantıların birinci kısmında Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcıları, Mühendislik Fakültesi Dekanı, MYO Müdürleri ve ilgili tüm birim sorumluları ile, ikinci kısımda ise Bölgenin İş Adamları ile bir araya geldi.

Hitit Üniversitesi’nden ve Çorumlu İş Adamlarından 3+1 / 7+1 Eğitim Modellerine Övgü

+1 Eğitim Modellerinin nitelikli bireylerin yetiştirilmesinde önemli bir çıkış sağladığını belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, uygulamanın öncelikle 3+1 Eğitim Modeli olarak Meslek Yüksekokullarında başlatılacağını söyledi. Konuşmasında YÖK Açılış Töreni’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın; “ülkemizin kalkınması için, sanayimizin ihtiyaç duyduğu kalitede eğitim ve öğretime, beceriye sahip nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılayacak adımların atılması hususunda her türlü çalışmanın yapılması gerektiği” sözlerine atıf yapan Prof. Dr. Alkan, Sakarya Üniversitesi’nde uygulanan 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri’nin nitelikli insan yetiştirilmesi açısından önemli kazanımlar sağladığını belirtti. Nitelikli insan yetiştirilmesi konusunu tüm paydaşlarla birlikte masaya yatırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Alkan, konuşmasının sonunda tüm iş dünyası ile her türlü iş birliği ve ortak çalışmaya hazır olduklarını vurguladı.

Katma Değerli Yüksek Nitelikli Ürün Üretmek için Nitelikli İnsanlar Yetiştirmeliyiz.

Ülkemizin kalkınması için katma değeri yüksek, nitelikli ürünlerin üretilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, nitelikli ürünlerin ise nitelikli yetişmiş insan gücü ile sağlanacağını vurguladı. 3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerinin bu çerçevede önemli kazanımlar sağladığının altını çizen Sarıbıyık; “uyguladığımız eğitim modelleri sayesinde öğrencilerimizi işletmelerle birlikte günün teknolojisine uygun olarak birlikte yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz daha mezun olmadan iş tecrübesine sahip olduğu gibi, işi bizzat işin başında öğrenme fırsatı yakalıyorlar. Okulda öğrendikleri teorik bilgilerini uygulama becerisi ile birleştiren ve iş hayatını daha erken öğrenen öğrencilerimiz bu bağlamda hayat planlamalarını daha vizyoner biçimde şekillendirme fırsatı yakalayabiliyorlar ve çok daha etkin ve çok daha faydalı işlere imza atabiliyorlar” dedi. Eğitim Modelleri’nin uygulanmasında başta üniversite yönetimi olmak üzere, öğretim üyelerinden öğrencilere, iş dünyasına kadar herkese görevler düştüğünü belirten Sarıbıyık, her şeyin yapılabileceğini ancak öncelikle inanmanın ve istemenin bu anlamda çok önemli olduğunun altını çizdi.

Çorumlu İş Adamlarından 3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerine Tam Not

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Ticaret Borsası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çorum Şubesi, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Çorum Şubesi, Çorum Organize Sanayi İş Adamları Derneği, Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası, Sungurlu Ticaret Borsası, Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile bir araya gelinen toplantının ikinci kısmında, Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, iş dünyasının desteğinin önemli olduğunun altını çizdi. Uygulamaların ancak ve ancak birlikte hareket edilmesiyle başarıya ulaşacağını belirten Sarıbıyık, Sakarya Sinerji Ekibi ve yaptığı çalışmalardan, kurulan işbirliklerinden bahsetti. 3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerinin beğeniyle karşılandığı toplantıda temsilciler destek sözü verdiler.

17/11/2017 – Teknoloji Fakültesi


1.802 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.