Herkesin Bir Tanpınar’ı Var

Herkesin Bir Tanpınar’ı Var
04.03.2015
705
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans Programı kapsamında düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar söyleşilerinin bu haftaki konuğu “Zaman ve Hafızanın Kıyısında” kitabının yazarı Şerif Eskin oldu.

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gizem Frit Amfisi’nde düzenlenen söyleşide, yazar Şerif Eskin, kitabı üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Bizde üstünkörü okumak adettir” sözünün, uzun süre kendisinin kitaplarına reva görüldüğünü belirten Şerif Eskin, özellikle 1990’lardan sonra Tanpınar’ın gerçek anlamda bir okumaya tabi tutulduğunu söyledi. Bu yoğun okumaların ardından her kesimin adeta “kendi Tanpınar’ını” keşfettiğini ifade eden Eskin, bu durumun Tanpınar’ın eserlerindeki zenginliği ifade ettiğini vurguladı.

Fransız Filozof Bergson’dan etkilenen Türk aydınlardan biri olarak Tanpınar’ın “geçmiş ve gelecek” meselesini kendisine dert ettiğinin söyleyen Şerif Eskin, diğer yandan Tanpınar’ın “Romanda Yapı “ sorununu fark eden ve özgün yapı kurgulayan ilk Türk edebiyatçısı olduğunu sözlerine ekledi.

04/03/2015 – EH
705 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.