Hemşirelik Haftası Kutlandı

Hemşirelik Haftası Kutlandı
20.05.2016
1.226
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Hemşirelik Haftası kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Altınkaynak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Altınkaynak, “Tarihi çok eski olan Hemşirelik mesleği, insan sevgisi ile dolu, şefkatle ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu meslektir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarında rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü ve şefkatli tutumlarıyla sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşmasında sağlık ekibinin temel taşıdır. Koruyucu sağlık hizmetleri ve tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görev üstlenen tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü kutluyorum” dedi.

Hemşireler teknolojiyi kullanmalı ve benimsemeli

Konuşmasına hemşireler gününü kutlayarak başlayan Yrd. Doç. Dr. Yurdanur Dikmen, “Hemşireler sağlık sisteminin güçlendirilmesinde, meslek eğitimi ve meslekler arası uygulamaları yöneterek ve destek vererek, hastalığa dayalı bakım yerine hasta odaklı sağlık sistemi bakış açısını savunarak, sağlıkta eşitsizliklerle mücadele ederek küresel ve ulusal stratejilerin belirleyerek ve uygulanmasını sağlayarak katkıda bulunur” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Dikmen, “Biz hemşireler olarak, sürekli değişen kurumsal ve yasal düzenlemeler, bakım modellerindeki değişiklikler, mali baskılar, genişleyen uygulama alanları ve uygulama rolleri, personel eksiklikleri, artan iş yükü, bir hemşire iş gücünün neler yapması gerektiğine ilişkin abartılı beklentiler de dahil olmak üzere, artan baskılara maruz kalmaktayız. Bu durumlarla mücadele etmek için,  hepimiz bireysel dayanıklılığımızı güçlendirmek ve dayanıklı stratejileri geliştirmekten sorumluyuz” şeklinde konuştu.

Hemşirelerin,  işlerinin kalitesi ve etkisini nasıl kanıtladıkları, hemşirelerin solünü anlamasını ve değer vermesini sağlamada kilit rol oynar diyen Yrd. Doç. Dr. Dikmen, “Hemşirelerin işi sıklıkla başkaları için görünmezdir ve bakım noktasında teknolojilerin kullanılması bu görünürlüğü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Güçlü bir sağlık sistemi için, iyi işleyen bilgi sistemlerine ihtiyaç vardır ve hemşireler bu hedefle ilgili olarak teknolojiyi kullanma ve benimseme konusunda uygun şekilde donanımlı olmalıdır” dedi.

Endüstri Devrimi 4,0 amaçlarına uygun medikal uygulamalar konusunda bilgi veren Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Eker, “Mesleğiniz ne olursa olsun girişimci olmalısınız. Mesleğiniz içinde inovatif düşünüp yeni buluşlara imza atılabilir” dedi. Prof. Dr. Eker, öğrencilere medikal uygulamalarda yenilikler ve icatlar üzerine öğrencilere bilgi verdi.

Etkinlikte, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve skeçler sahnelendi.

20.06.2016- MA
1.226 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.