Hedef Avrupa Kupası

Hedef Avrupa Kupası
08.05.2015
511
A+
A-

Ünilig’de şampiyon olan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Korumalı Futbol Takımı Tatankaların hedefinde Avrupa Kupaları var.

Ünilig Korumalı Futbol 1. Lig’te şampiyon SAÜ Korumalı Futbol Takımı Tatankalar oldu. Final maçında Başkent Knights ile karşı karşıya gelen Tatankalar mücadeleyi 48-20'lik skorla kazanmayı başardı. Üstelik maçın yarısını da yedekleriyle oynayarak. Tatankalar gelecek sezon Korumalı Futbol Süper Lig’te mücadele verecek. SAÜ Korumalı Futbol Takımı önümüzdeki pazar günü Antalya’da oynayacakları Profesyonel 2. Lig finalini de kazanarak 1. lige çıkmayı hedefliyorlar.

Namağlup şampiyon

Başarılı bir sezon geçirdiklerini ifade eden Takım koçu Yrd. Doç. Dr. Cenk Yavuz, başarılarını yıllar süren çalışmaya borçlu olduklarını belirtti. Hedeflerinin her zaman şampiyonluk olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Yavuz “Çok çalışkan ve kaliteli oyuncularımız var. Dolayısıyla bizim yerimizin Süper Lig olması gerekiyordu. Üniversite liginde bu sezon oynadığımız tüm maçları namağlup bir şekilde bitirdik. Yarı finalde Isparta’yı, finalde Başkent Üniversitesi’ni yenerek şampiyonluğa ulaştık” diye konuştu.

Sakarya’yı temsil ediyoruz

Üniversite liginin yanında profesyonel ligde de mücadele ettiklerine dikkat çeken Yavuz, bu anlamda sadece Sakarya Üniversitesi’ni değil aynı zamanda tüm Sakarya’yı temsil ettiklerini söyledi. Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısmet olursa önümüzde Pazar günü Profesyonel 2. Lig finalinde SAÜ Korumalı Futbol Takımı olarak hem üniversitemizi hem Sakarya’mızı temsil edeceğiz. Kadromuza güveniyoruz, alternatifli bir kadroya sahibiz. Türkiye’de önemli bir konumdayız. Bu kadro 3 senelik bir projenin ürünü ve bugün bulunduğumuz yer çok önceden planlanmıştı. İnşallah 1. lige de çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Avrupa kupaları için mücadele ediyoruz

Takım olarak üç temel hedeflerinin olduğunu belirten Yavuz, bunları şöyle sıraladı: “Birinci hedefimiz olan Ünilig Süper Lig’e çıktık. Burada kalıcı olup şampiyon olmayı hedefliyoruz. İkinci olarak Profesyonel 1.ligde de kalıcı olup Avrupa kupalarına gidecek dereceye girmek ve son olarak da Milli Takıma oyuncu göndermek istiyoruz.”

Üniversitemizin yanımızda olması bizi heveslendiriyor

Üniversiteden çok destek aldıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Cenk Yavuz, “Geçmiş senelere oranla üniversitemizin daha da yanımızda olması bizi heveslendiriyor. Bu anlamda sayın rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a, rektör yardımcılarımıza, genel sekreterimize çok teşekkür ediyoruz. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın da desteğini unutamayız. Hem antreman planlanması hem tesislerin kullanımı anlamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bizi çok destekliyor. Çetin Yaman ve Can Kurnaz Hocalarımızın katkıları yadsınamaz. Sponsorlarımız, özellikle ana sponsorumuz olan Açık Deniz Petrol’e teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Tercihimde korumalı futbol etkili oldu

Takım oyuncularından Enes Üzümcü Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencisi. Sınava hazırlanırken ilk hedefinin Korumalı Futbol oynamak olduğunu söyleyen Üzümcü, korumalı futbol takımı olan üniversiteleri tercihinde ilk sıralara koyduğunu belirtti. SAÜ’nün korumalı futbol takımı olduğunu öğrenince ilk tercihine yazdığını ifade eden Üzümcü, korumalı futbolun sadece hobi olmadığını söyledi. Enes Üzümcü şampiyonluk üzerine duygularını şöyle dile getirdi: “Şampiyonluk bizi kesmedi, durdurmadı. Şimdi başarıya daha fazla açız. Bu bizim için sadece bir hobi değil. Burada takım oyunu oynayarak paylaşımı öğreniyoruz. Kişisel olarak vücudum elverdiği sürece korumalı futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Takım açısından ise, yeni gelenlere bir şeyler aktarıp, onları hazırlayıp okulun başarısını devam ettirmelerini sağlamayı hedefliyorum”

Çok çalıştık

Takım oyuncularından BESYO (Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu) öğrencisi Vedat Can da şampiyonluk için çok çalıştıklarını, çok emek verdiklerini söyledi. Can duygularını şöyle anlattı: “Yıl boyunca çok çalıştık, çok emek verdik. Bunun sonucu olarak şampiyonluğu görmek bizim için de, bu şehir için de çok önemli. Burada takım arkadaşlarımla aynı takımda olmak mutluluk verici, onur verici. Aynı duyguları, aynı hedefleri ve aynı sahayı paylaşıyorsunuz. Koçlarıma, aileme, Sakarya Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu takım var olduğu sürece oyuncular ve teknik ekip olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başarıya açız, ilerleyen yıllarda daha üst seviyeye gitmeyi planlıyoruz.”

Hedeflerimiz büyük

Takımın oyuncularından Zafer Ceylan Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi. Süper ligde oynayan birçok takımdan daha iyi futbol oynadıklarına dikkat çeken Ceylan, hedeflerinin büyük olduğunu vurguladı. Ceylan şunları söyledi: “Benim takımda üçüncü senem. Bu şampiyonluk, yılların emeğine dayanıyor. Hepimizin hedefleri çok büyüktü. Bu sene şampiyon olduk, şimdi önümüzdeki hafta oynayacağımız maçla profesyonel lige çıkmayı hedefliyoruz. Hem dersleri hem sporu bir arada götürüyoruz. Bu sene başarılı bir sezon geçirdik ve profesyonel ligi hedefliyoruz.”

Sakarya’yı ve Sakarya Üniversitesi’ni temsil eden Tatankalar 50’den fazla aktif oyuncusu ve özverili koçlarıyla Sakarya adını en yukarıya taşımak için kararlı bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar.

08/05/2015 – MA
511 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.