Hayatımıza Modernitenin Reçeteleri Yön Vermesin

Hayatımıza Modernitenin Reçeteleri Yön Vermesin
01.04.2015
733
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) ile Finans ve Ekonomi Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği söyleşiye, yazar Bülent Akyürek katıldı.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye üniversite öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Konuşmasında, rahatsızlığı nedeniyle uzun süredir mikrofon başına geçmediğini dile getiren Bülent Akyürek okuma, düşünme ve yazma hikâyesinin, aslında bir modernite ve kapitalizm eleştirisi olduğunu söyledi. Başta kişisel gelişim olmak üzere eğitimle ilgili birçok kavramın, modernitenin insanın şahsiyetine müdahale amaçlı olduğunu fark ettiğini ve bununla mücadele verdiğini belirten Akyürek, bu anlamda kendisinin de, kitabının da devrimci olduğunu ifade etti.

Gençlere, ne giyeceğinden ne okuyacağına, nereye gideceğinden ne seyredeceğine, hatta ne yiyeceğine kadar her alanda kendilerine sunulan ‘reçetelerden’ uzak durabileceklerini hatırlatan Akyürek, bunun ilk bakışta zor göründüğünü ancak, acı çekerek elde edilen her şeyin çok daha kıymetli olduğunu sözlerine ekledi.

01/04/2015 – EH
733 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.