Hayatı “Evet Ama” Formülü ile Yaşamak

Hayatı “Evet Ama” Formülü ile Yaşamak
20.08.2014
890
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Koç’un Hayatı “Evet Ama” Formülü ile Yaşamak isimli kitabını yayınladı.

Adını içinde yer alan bölümlerin birinden alan kitap,  25 yılı aşkın bir süredir psikolojik danışmanlık alanına, yaptığı araştırmalar ve deneyimleriyle katkı sağlayan bir akademisyenin kaleminden çıktı. Kitap aracılığıyla Doç. Dr. Mustafa Koç karşılaştığı ihtiyaç durumlarını alandaki uzun yılların verdiği deneyimiyle harmanlayarak okuyucuya ruh sağlığı konusunda bir yol haritası sunuyor. Okuyucuyla sohbet edermiş gibi yazılan yazılar, samimi bir ortamda, bir uzmanla sohbet etmenin verdiği keyfi okuyucuya tattırıyor. Kitapta genel ruh sağlığı, aile olma ve çocuk yetiştirme, bireysel farkındalık konularında doyurucu ve pratik bilgilere rahatlıkla ulaşılabiliyor. Yapılan yanlışları fark ettiren, aynı zamanda doğruları pekiştiren hikaye, metafor ve örneklerle zenginleştirilmesi kitabı daha okunur kılıyor. Doç. Dr. Koç, yetişkin, çocuk, aile, toplum kısaca genel anlamıyla ruh sağlığından bahsederken, yaşanılanlardan ziyade bu durumlara karşı bireylerin aldıkları tavırların ve geliştirdikleri davranışların problemlere neden olduğuna dikkat çekiyor ve bizleri uyarıyor. Kitapta somutlaştırmalar yardımıyla yaşantıların olası sonuçları ele alınarak çok yönlü bir bakış açısıyla sonuçlar tartışılıyor.

Kitapla ilgili görüştüğümüz SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç, bu kitabı yayınlarken iki noktaya dikkat ettiklerini ifade etti. Bunlardan ilkinin üniversitede üretilen akademik bilginin halka ve alandan olmayan kişilere ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. İsmail Güleç ikincisinin ise akademisyenlerin çalışmalarına destek olmak olduğunu söyledi.

Koruyucu, önleyici ve zenginleştirici yazılarla okuyucuya ruh sağlığı alanında güvenilir bir destek sağlayan kitabın yazarını ve yayınlayanları tebrik ediyoruz.

 


890 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.