Hayat Planlaması Konferansı

Hayat Planlaması Konferansı
06.11.2015
612
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi tarafından ”Kariyer Değil, Hayat Planlaması” konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa İGDAŞ Bakım Onarım ve Ölçüm Müdürü Dr. Cevat Özarpa konuşmacı olarak katıldı.

Değişimin kaçınılmaz olduğundan söz eden Özarpa, ”O yüzden karar vereceğiz. Ne olacağız? Onun için adımlar atmalıyız. Bunun içinde takım çalışması yapmalıyız. Katkı yapmalı, bilgilerimizi paylaşmalıyız. Bencil olan insanlar takım çalışması yapamaz. Eğer bilgilerinizi paylaşmaz, vermezseniz istenmeyen insan konumuna girersiniz” diyerek öğrencilerin şimdiden gelecekleri konusunda karar vermelerinin öneminden bahsetti.

Büyük resmi görebilmemiz için tavsiyeler veren Özarpa, ‘’Bizden istenen uçaksa, uçağa ulaşmak için çaba göstermemiz gerekiyor. Hayatımızı planlarken başarmamız gerekenlere yoğunlaşmalıyız, yoksa bu uçak uçmaz. Önemli olan para değil, diploma değil, huzurdur ‘’ diye konuştu.

Eğer imkanlarınız yetmiyorsa, yeni imkanlar yaratın

Farkındalık yaratmak ve farklı olmaktan bahseden Özarpa, “Farkındalık, kendimiz hakkındaki gerçeği bilmek. Kendi yaratıcı yeteneğimizi, sınırsız potansiyelimizi ve kendi yarattığımız engelleri görebilmek, hissedebilmek, anlayabilmektir” dedi.

Eğer imkanlarınız yetmiyorsa, yeni imkanlar yaratın diyen Özarpa, “Hepimizin hayatta bazı istekleri vardır. Kiminin olmasına imkan vardır, kimi isteklerimizde imkansızdır.  Fakat imkansız oldukları halde biz olmasını isteriz ve kendi kendimize imkan yaratmalıyız” ifadelerini kullandı.

09/11/2015 – KD
612 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.